Jeoloji Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

Tüm Soru Çözümleriniz İçin - İletişim İçin Mail Gönderin * bestessayhomework@gmail.com - 0 (312) 276 75 93 - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Süreli, online, quiz türü kısa süreli sınavlar için Whatsapp tuşunu kullanın. - Ücretli Soru Çözdürme, Soru Çözme Programı, Ödev Yaptırma, Soru Çözdürme, Soru Çözen Site, Ücretli Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Soru Çözümü, Soru Çözdürme, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

6 Ocak 2021 Danışmanlık Hizmeti Alabilirim eğitimci kadromuz Hangi Derslerde Yardım Alabilirim? jeoloji mühendisliği bölüm dersleri soru yazdırma jeoloji mühendisliği dersleri nelerdir? jeoloji mühendisliği hakkında genel bilgiler jeoloji mühendisliği nedir jeoloji mühendisliği soru çözümü hazırlatma ödev danışmanlık hizmeti online danışmanlık soru çözdürme Soru Çözdürme Soru Çözdürme Ekibi Soru Çözüm Ekibi olarak soru çözümü hazırlama 0

Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) & Jeoloji Mühendisliği” içeriğimizde yer verdiğimiz diğer yazılarda Ödevcim ORG Ekibi olarak sizlere sunmuş olduğumuz danışmanlık uygulamaları ve çalışma yürüttüğümüz alanlar hakkında bilgi verirken bu yazımızda ise Jeoloji Mühendisliği Bölümü üzerine hazırlanan eğitim programı ve eğitim hayatınızın ardından gelen meslek yaşamı üzerine bilgilere yer verilmiştir. Jeoloji Mühendisliği üzerine, Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak Jeoloji Mühendisliği üzerine sunduğumuz uygulamalar ve çalışmalar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ya da çalışmanıza uygun danışmanlık grubuna yönlendirilmek için buraya tıklayabilir ya da sayfa sonunda mevcut olan iletişim formunu doldurarak iletişim operatörlerimizin sizlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz…. 

Jeoloji Mühendisliği Bölümü

Jeoloji, dünya üzerinde hayatın başlangıcı olarak nitelendirebileceğimiz zamandan bu yana kadar geçirmiş olduğumuz sürede meydana gelen yapısal değişmeleri, yerkabuğunun yüzeyinin ve altının bugünkü durumunu inceleyen, yerleşim alanlarının ve her türlü mühendislik yapılarının yer seçimi gibi çalışmaların yürütülmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Jeoloji bilimi üzerine çalışma yürüten kişilere “jeolog” denir. Bir kişinin jeolog olabilmesi için ise, Jeoloji Mühendisliği Bölümü üzerine eğitim almış ve lisans derecesini tamamlamış olması gerekir. 

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi

Yeryüzünde bulunan doğal kaynakların aranması, bulunması, işletilmesi, kalitesinin artırılması gibi çeşitli süreçlerde görev alabilecek, araştırmalar yürütebilecek nitelikli mühendislerin yetiştirildiği bir bölümdür. Meydana çıkabilecek sorunlar üzerine em çevresel hem de mühendislik açısından değerlendirmeler yapabilecek, temel mühendislik yapılarının doğru yönlendirilmesi için çalışma yapacak ve bu alana katkılar sağlayabilecek mühendisler yetiştirilir. 

Jeoloji Mühendisliği Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıldır ve Eğitim İçeriği Nasıldır?

Eğitim dilinin Türkçe olduğu bölümlerde lisans eğitim süresi 4 yıldır. İngilizce eğitim veren okullarda ise eğitim dili hazırlık yılı ile birlikte 5 yıldır. İlk yıllarda pek çok ortak mühendislik dersi okutulurken ilerleyen süreçte ise Jeoloji alanında mesleki dersler okutulmaktadır. Eğitim süresi boyunca öğrenciler bir dönem staj yapmakla yükümlüdürler. Son eğitim döneminde ise bitirme projesi yapmakla ve tez yazmakla görevlidirler. 

Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Hangi Dersler Var?

Ülkemizde bulunan üniversitelerin ders programları farklı olsa da, genel olarak eğitim programı ve bu programın içeriği aynıdır. Mesleğin temel derslerinden oluşmaktadır. Jeoloji Mühendisliği üzerine hazırlanmış olan bir eğitim programına dahil edilen derslerin bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • Teknik Resim,
  • Genel Jeoloji,
  • Paleontoloji,
  • Mineraloji,
  • Stratigrafi,
  • Kaya Mekaniği,
  • Sedimentoloji – Sedimenter Petrografi,
  • Maden Yatakları,
  • Metamorfik Petroloji,
  • Saha Jeolojisi,
  • Maden Jeolojisi ve Arama Yöntemleri gibi derslerden oluşan 8 yarı yıllık bir eğitim söz konusudur. Bu eğitim programını tamamlayan öğrencilere “Jeoloji Mühendisi” unvanı verilir. Eğitim aldığınız okulda okutulan dersler arasında yukarıdaki dersler yer almıyorsa ya da danışmanlık talebinde bulunduğunuz ders, yukarıdaki listede yer almıyorsa iletişim operatörlerimize ulaşabilir ya da buraya  tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz… 

Jeoloji Mühendisi

Jeoloji Mühendisleri, Matematik ve Fen Bilimlerinde (özellikle Fizik ve Kimya) branşlarında başarılı olan, bu alanlarda araştırma yapabilecek olan incelemelerini aktarabilecek olan kişiler olmalıdırlar. Çalışma şartları genellikle açık havada olmakla birlikte, şantiyelerde de görev alabilirler. En çok ihtiyaç duydukları şeyler; pusula, büyüteç, harita, laboratuvar araç gereçleri, yükseklikölçer, bilgisayar, topografik ölçüm aletleri, yeryüzüne ait hem uydudan hem de uçaktan çekilmiş fotoğraflar, sondaj makinaları olarak sıralanabilirler.

Jeoloji Mühendisi Kimdir?

Jeoloji Mühendisi; madencilik, mühendislik, petrol, maden, yeraltı suyu ve atık yönetimi projeleri üzerine çalışma yürüten, bölgesel ya da ülkece kalkınmaya destek olabilecek çalışmalar yapan, araştırmalar yapan, inceleme ve analizler yapan kişilerdir. Genel harita programları geliştirirler. Yerleşim alanı ya da ticari bölge tercihi yapmak üzere eğitim alırlar. Büyük inşaat faaliyetleri için sahalarda inceleme yaparlar, meydana gelecek olan olası etkileri belirleyebilmek için kaya, toprak, yeraltı suyu ve diğer koşulların teknik ve bilimsel analizler üzerine çalışma yürütürler. 

Jeoloji Mühendisinin Nitelikleri Nelerdir?

  • Çalışmaları sonucunda elde ettiği verileri analiz edebilmeli, yorumlama yeteneğine sahip olmalı,
  • Sahada çalışma yürütürken mevcut ihtiyaçları doğru analiz edebilmeli ve çözüm ortaya koyabilmeli,
  • Gerektiğinde takım çalışması yapabilmeli, iş birliği yürütebilmeli, bireysel çalışmalarda yürütebilmeli,
  • Mesleki gelişimlere ön ayak olabilmeli ve meydana gelen yeniliklere açık olabilmeli,
  • Analitik düşünme ve analiz yeteneğine sahip olabilmeli,
  • Teknik beceri ve bilgi donanımına sahip olmalı,
  • Güçlü iletişim becerilerine sahip olmalı,
  • Analizlerinde dikkatli incelemeler yapabilmeli, detaycı yaklaşımları ile iyi incelemeler yapabilmeli.

Jeoloji Mühendislerinin  Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları Nedir?

Dünyamız üzerinde bulunan yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı daha bilinçli ve dikkatli bir şekilde kullanabilmek için gerekli olan bir meslek branşıdır. Ani kentleşme sürecinde yer ve bölge seçiminde de büyük önem arz eden bir branştır. Jeoloji Mühendislerinin iş alanları ve yerleşim bölgeleri üzerindeki görüşleri büyük önem taşımaktadır. Ayrıca son yılarda yapılan yasal düzenlemeler eşliğinde de jeoloji mühendisleri arama ve ön işletme faaliyet raporlarının hazırlanmasında maden mühendisleri ile birlikte iş yürütebilirler. 

Nasıl Jeoloji Mühendisi Nerelerde Çalışır?

Hem devlette hem de özel kurum ve kuruluşlarda çalışma yürütebilirler. Devlette çalışmak isteyen bireylerin KPSS sınavına girerek atanabilecek yeterlilikte puan almaları gerekmektedir…

  • TPAO, MTA, TOKİ, DSİ, TKİ, BOTAŞ, AFAD olmak üzere Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarında; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Devlet Demiryolları, Karayolları, Yapı İşleri, Elektrik İşleri, İller Bankası, Maden İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar, Su Yönetimi, Tarım Reformu, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Mekansal Planlama Genel Müdürlükleri, Yerel Yönetimler (Belediyeler ve İl Özel İdareleri) gibi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam alanı oluşturabilirler.
  • Özel kurum ve kuruluşlar için ise; jeotermal arama, madencilik, çimento ve inşaat firmaları sıralanabilir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir