Odyoloji Bölümü Hakkında Bilgi & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak çalışma hazırladığımız tüm branş ve alanlara yönelik içerikler hazırlamaktayız. Her içeriğimizde de hem Ödevcim ORG Ekibine yönelik, hem sunmakta olduğumuz çalışmalara yönelik hem de çalışma yürütülen branşlara yönelik bilgilendirmeler yapılmaktadır.
“Odyoloji Bölümü Hakkında Bilgi & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)” içeriğimizde de hem Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) hakkında hem de Odyoloji Bölümü, bölüm içeriği ve eğitim süreci hakkında bilgilendirmeler yapmış bulunmaktayız… Çalışmalarımız ve çalışma yürüttüğümüz branşlar üzerine daha detaylı bilgiler edinmek için buraya tıklayabilir ya da sayfa sonunda mevcut bulunan iletişim formunu doldurarak operatörlerimizin sizlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz…
Odyoloji Bölümü Hakkında Genel Bilgiler
Odyoloji Bölümü üzerine hazırlanmış olan lisans eğitim programı için alacağınız eğitim danışmanlığı desteğini, Ödevcim ORG Ekibinin (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Sağlık Bölümleri Çalışma Grubu yürütmektedir. Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Sağlık Bölümleri Çalışma Grubunda Odyoloji Bölümünün yanı sıra Ebelik, Hemşirelik, Diyaliz, Tıp, Diş Hekimliği gibi pek çok farklı bölümde de çalışma yürütülmektedir. Ortak derslerde birlikte karar alarak kompleks biçimde hareket eden uzmanlarımız, özelleştirilmiş branş derslerinde ise her ders üzerine uzmanlığı olan danışmanlar tarafından yönlendirilmektesiniz. Odyoloji bölümünde de aynı şekilde; her ders için kendi branşında uzman, akademik çalışmalar yürüten, başarılı pek çok çalışmaya imza atmış olan akademisyenler, yılların tecrübesi ve iş deneyimine sahip olan odyologların yanı sıra ülkemizin en iyi üniversitelerinde eğitim hayatlarına devam eden başarılı, geleceği parlak öğrenciler de bulunmaktadır.
Odyoloji Bölümü lisans eğitim programında öğrencilere yüksek standartlı teknik bilgi, uygulamalı destek sağlayacak klinik hizmet ve araştırma koşulları ile ilgili bilgi, işitme ve denge ile ilgili problemlerin doğru şekilde anlayıp yorumlayabilecek teorik bilgi yüklemesi yapılmaktadır. Odyoloji Bölümünün temel amacı, sağlık alanında, rehabilitasyon alanında hedeflenen aşamaya gelinmesi, istenilen gelişmeler konusunda yol kat edilebilmesini sağlayacak nitelikli sağlık çalışanları yetiştirmektir. Odyoloji bölümü üzerine oluşturulan lisans programından mezun verilmesi ve bu mezunlara istihdam alanı oluşturulması, ülkedeki sağlık ve eğitim gibi kollarda standardın yükseltilmesi ve kalitesinin arttırılması sağlayacaktır.
Odyoloji Bölümü Nedir?
Odyoloji’ nin tanımını kısaca yapacak olursak; “işitme” bilimidir. Odyoloji Biliminde; bireylerin işitme durumları, duyma oranları ve denge kontrolleri incelenmektedir. Yapılan araştırmalar ve incelemelerde hedeflenen asıl amaç; kişide işitme bozukluğu ya da denge kontrol bozukluğu var ise ilgili aksiyon bozukluğunun teşhis edilmesi, ilerlemesinin önlenmesi ve tedavi edilmesini sağlamaktır.
Odyoloji Bölümü’ nde Okutulan Dersler Nelerdir?
Ülkemizde eğitim faaliyeti yürütmekte olan tüm üniversitelerde ders programı farklı olsa da, genel ders içeriği tüm okullarda aynıdır denilebilir. Bunun yanı sıra üniversiteler tarafından eğitim programına dahil edilen ve bölümün temel taşı niteliğinde olan bazı dersler aşağıdaki şekilde sıralanabilir. Genel olarak Odyoloji Bölümü lisans eğitim programı kapsamında işletilen dersler;
- Anatomi,
- Fizyoloji,
- Genel Kimya,
- Oryantasyon,
- Bilgi Teknolojileri,
- Odyolojide Temel Kavramlar,
- Akustik ve psikoakustik,
- Kulak Burun Boğaz Hastalıkları,
- Odyolojide Laboratuvar Uygulamaları,
- Çocuk Psikolojisi,
- İletişim Becerileri,
- Akustik Prensipler ve İşitme Teorileri,
- Enstrümantasyon ve Kalibrasyon,
- Nöroanatomi,
- İşitme Bozukluklarında Tarama Teknikleri,
- Odyoloji ve Genetik,
- Biyokimyaya Giriş,
- Beslenme İlkeleri,
- İşletme Yönetimi,
- Besin Kimyası ve Analizleri,
- Beslenme Biyokimyası,
- Anne ve Çocuk Beslenmesi,
- Besin Destekleri,
- İşletme Yönetimi,
- Psikolojiye Giriş,
- Hastalıklarda Diyet Tedavisi,
- Besin Mikrobiyolojisi
- Besin Güvenliği olarak sıralanabilir… Bunlar ve benzeri derslerden oluşan 8 yarı dönemlik eğitim programının tamamlanmasıyla öğrencilere “Odyoloji Bölümü Lisans Diploması” taktim edilir.
Eğitim aldığınız üniversite, akademik derece ya da danışmanlık talep ettiğiniz ders fark etmeksizin Odyoloji Bölümü ile ilgili tüm ders ve içeriklerde danışmanlık talebinde bulunabilirsiniz… Yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak ya da sayfa sonunda mevcut bulunan iletişim formunu doldurarak Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) operatörlerinin sizlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz….
Odyoloji Bölümü’ nde Eğitim Almak İçin Gereken Özellikler
Odyoloji Bölümü üzerine eğitim almak isteyen öğrencilerin sahip olmaları gereken bazı nitelikler söz konusudur. Öncelikleri ilgi ve yetenekleri bu alanda gelişirken kendilerini de bu yönde geliştirmelidirler. Kariyerlerine bu doğrultuda yön vermek isteyen öğrenciler için ilgi ve yeteneklerinin olduğu alanlar da oldukça önemlidir. Fizik, Fizyoloji, Anatomi, Patoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları gibi ders ve konularda kendilerini yetiştirmelidirler. Bu alanda eğitim almak ve çalışmak isteyen kişiler genç ve dinamik olmalıdırlar. Kararlı ve titiz bir çalışma disiplini gerektirdiği için sorumluluk bilinci yüksek kişiler tarafından tercih edilmelidir. Yorumlama ve analiz etme gücü yüksek kişiler tarafından tercih edilmelidir.
Odyoloji Bölümünden Mezun Olanlar Ne İş Yapar?
Odyoloji Bölümü üzerine lisans eğitimini başarıyla tamamlayanlar ve bu bölümden mezun olan kişiler; uzman hekim tarafından konulmuş olan tanı sonrasında teşhis ve tedavi konusunda hastaların yönlendirilmesini sağlayarak tedavi sürecinde yardımcı olurlar. Hekimlerin yönlendirmeleri ile; testeler ve ölçümler yapılır, ortaya çıkan sonuçlara göre de hasta kişiye işitme cihazı vb. destekleyici ürünler tavsiye edilir.
Odyoloji Bölümünden Mezun Olanlar İçin Mevcut İş Olanakları Nelerdir?
Odyometristler, kendilerine pek çok istihdam alanı sağlayabilirler. Özel hastanelerde, devlet hastanelerinde, sağlık kuruluşlarında veya işitme engelliler için kurulan eğitim kurumlarında çalışabilirler. Odyoloji branşında pek çok ara meslek elemanına ihtiyaç duyulmaktadır, bu nedenle yeni mezunlar iş bulma konusunda sıkıntı yaşamazlar.
Özellikle yeni kurulan hastanelerde odyologlara oldukça ihityaç duyulmaktadır. Son yıllarda artış gösteren hastanelerin sayısı sebebiyle de oldukça talep gören bir bölüm olmuştur. Kısaca özetlemek gerekirse odyologların çalışabilecekleri kurumlar;
- Devlet Hastaneleri,
- Özel kliniklerde ve Özel Hastanelerde
- Kulak Burun Boğaz Dal Araştırma Merkezleri,
- İşitme Cihazı Üretim Merkezleri,
- Üniversiteler olarak sıralanabilir. Ayrıca tercihleri doğrultusunda yeni mezun olmuş olan odyologlar ;
- Pediatrik Odyolog,
- Eğitim Odyoloğu,
- Klinik ve Rehabilitasyon odyoloğu,
- Endüstriyel Odyolog gibi özelleştirilmiş unvanlar alarak sektörel yönelimleri sonucu kariyerlerine istedikleri branşta devam edebilirler.
- Bu seçeneklerin haricinde ise formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında da işitme engelliler öğretmeni olarak çalışabilirler. Ancak bunun için önce Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’den atanabilecekleri bir puan almalıdırlar.
bitirme ödevi hazırlatma bitirme projesi için tez yazdırma çeviri hazırlatma çeviri yaptırma DGS sınav sorusu çözdürme essay yazdırma final sorusu çözdürme intihal oranı düzelttirme intihal oranı incelettirme KPSS sorusu çözdürme makale yazdırma ödev hazırlatma Odyoloji Bölümü bölüm dersleri nelerdir? Odyoloji Bölümü branşları ödev yaptırma Odyoloji Bölümü dersleri soru çözdürme Odyoloji Bölümü hangi üniversitelerde okutulmaktadır? Odyoloji Bölümü için çalışmalar nelerdir Odyoloji Bölümü makale yazdırma Odyoloji Bölümü mezunları için iş imkanları nelerdir? Odyoloji Bölümü mezunları ne iş yaparlar? Odyoloji Bölümü tez yazdırma sınav sorusu çözdürme tez yazdırma Üniversite sınav sorusu çözdürme vize sorusu çözdürme