Ödevcim ORG Ekibinden (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Deri Mühendisliği Hakkında Bilgiler
Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔
Deri Mühendisliği Bölümü ve Deri Mühendisliği Eğitimi
Dünya genelinde oldukça popüler olsa da ülkemizde henüz son yıllarda tercih edilmeye başlanmış olan ve Avrupa pazarına açılan tasarımcıların öncülüğünde ilerilere taşınan bir meslek olan Deri Mühendisliği sayılı üniversitede olmakla birlikte iş imkanı ve iş kolları bakımından da dünya genelinde kapsamlı bir iş skalasına, istihdam alanına sahiptir.
Deri Mühendisliği bölümüne yönelik oluşturulmuş olan bu eğitim programında; Mühendislik programlarının ortak dersleri olan; temel mühendislik prensiplerinin öğretildiği ortak dersler ve uygulamalardan oluşturulmuş bir eğitim – öğretim programı uygulanır. Ülkemizde lisans, yüksek lisans ve doktora gibi çeşitli akademik derecelerde yürütülen bir eğitim programı mevcuttur. Toplamda 8 eğitim dönemi yani 4 yıllık lisans eğitimi boyunca 1 yıl -2 eğitim dönemi – boyunca seçmeli yabancı dil ve diğer seçmeli dersler ve zorunlu alan derslerinden oluşan 240 AKTS ve 160 kredi/saatten oluşan bir program öğrencilere sunulur. İlk başta bahsettiğimiz ortak mühendislik dersleri ise genel program dahilinde %40 lık yani 60 AKTS’ lik bir alan oluşturur, geri kalan %60 lık kısımda ise mesleki teorik ders ve uygulamalar yer almaktadır. 3. senenin son döneminde yeterliliği olan öğrenciler deri fabrikalarında, kimyasal madde üreten ve pazarlayan firmalarda, deri konfeksiyon işletmelerinde, ayakkabı fabrikalarında, suni deri fabrikalarında, deri ürünleri tasarımı ve moda kuruluşlarında, AR-GE merkezleri ve deri işlemleri gerçekleştirilen laboratuvarlarda 20 iş gününü kapsayan stajlar yapmaktadırlar. Zorunlu yaz stajı uygulaması ülkemizdeki tüm üniversitelerde mevcuttur.
Bu bölümde eğitim almakta olan öğrenciler not ortalaması bakımından yeterliliği olduğu taktirde fakülte kapsamındaki diğer mühendislik branşlarında yan dal ve çift ana dal programlarına da katılım sağlayabilirler. Aynı zamanda deri ve tasarım ile ilgili bir ön lisans programından da Deri Mühendisliği lisans programına başarı sağladıkları taktirde yatay ve dikey geçiş imkanı elde edebilirler.
Bu bölümün amacı yukarıda da bahsedildiği üzere deri ve deri içerikli ürünlerde sanayinin ve pazarın ihtiyacı olan üretim kapasitesini, kaliteyi, üretim standartlarını sağlayabilecek ölçütte profesyonel çalışan yetiştirmektir. Bu amaç kapsamında tasarım, üretim, kalite kontrol prosesleri yeniden tasarlanır, daha kullanışlı hale getirilir. Özellikle proje – tasarım, imalat, kalite kontrol, pazarlama ve satış gibi aşamalarda geliştirilen yeni yöntem ve teknolojileri yakından takip edebilen, kendini geliştirebilen, üretime ve pazara pozitif etkide bulunan mühendislerin yetiştirilmesiyle, akademik çalışmalarına bu alanda devam edebilecek eğitim açısından da bizlere katkı sağlayacak başarılı akademisyenler yetiştirmekte bu bölüm için oldukça önemlidir.
Deri Mühendisliği Hakkında Bilgiler
Deri Mühendisleri Ne İş Yaparlar?
Sadece ülkemizdeki kullanım alanlarına bakarak bile oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan derilerin işlenmesi, kullanıma sürülmesi ve pazarlanması gibi faaliyetlerden sorumlu kişilere Deri Mühendisi denir, bunu daha öncesinde belirtmiştik. Ülkemizde derinin kullanıldığı yerler otomobilden ayakkabıya, mobilyadan tekstile kadar pek çok alanda yayılmıştır. Deri ile ilgili tüm inceleme ve işlemleri gerçekleştirilmesi görevi deri mühendislerine aittir.
Deri Mühendislerinin Çalışma Alanları Nelerdir?
Deri Mühendisliği, ülkemizde yeni yeni gündeme gelen bu branş dünyada ise pek çok ülkede oldukça yaygın bir meslek dalıdır. Bu sebeptendir ki dünya genelinde daha da geniş bir iş portfolyosunun olduğu söylenebilir. Ancak yine de Deri Mühendisliği hem yurt içinde hem de yurt dışında yüksek iş bulma olanağına sahip olunan bir branştır. Ülkemizdeki ve dünya genelinde çalışabilecekleri bazı kurum ve kuruluşlar;
- Deri üretim ve işleme fabrikalarında,
- Kimyasal madde üreten fabrikalarda ve pazarlayan işletmelerde,
- Deri konfeksiyon işleri yapan iş yerlerinde,
- Deri ürünleri için tasarım yapan işletmelerde ve moda kuruluşlarında,
- Ayakkabı tasarımı ve üretimi yapan fabrika – işletmelerde,
- Suni deri üretim ve işleme fabrikalarında,
- Küresel dünyada etkinliği giderek artan mağaza zincirleri ve markaların satın alma departmanlarında,
- AR-GE kuruluşlarında
- Deri işleme laboratuvarlarda,
- Kamu kurum ve kuruluşlarında,
- Sektörel danışmanlık firmalarında çalışma olanaklarına sahiptir.
- Sektörel imkanların yanı sıra yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam etmeyi tercih eden deri mühendisleri akademik kariyer yaparak hem sektörde hem de eğitim kurumlarında istihdam alanı oluşturma imkanları bulunmaktadır.
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) ders, konu, eğitim seviyesi, akademik seviye ya da eğitim aldığınız üniversite fark etmeksizin her sorunuzda ya da tüm ödevlerinizde sizlere danışmanlık sağlayabilecek alt yapı ve donanıma sahiptir.
Deri Mühendisliği Bölümü Deri Mühendisliği Bölümü Almanca çeviri yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü bitirme projesi hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü doktora bitirme tezi yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü essay yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü final sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü Fransızca çeviri yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü intihal düzelttirme Deri Mühendisliği Bölümü KPSS danışmanlık hizmeti Deri Mühendisliği Bölümü lisans bitirme tezi yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü makale yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü nedir Deri Mühendisliği Bölümü ödev hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü ödevleri Deri Mühendisliği Bölümü okuyanlar hangi kurumlarda çalışabilirler Deri Mühendisliği Bölümü okuyanlar için KPSS sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü okuyanlar ne iş yapar Deri Mühendisliği Bölümü online sınav sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü Slayt hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü sunu hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü tezi intihal inceletme Deri Mühendisliği Bölümü Türkçe çeviri yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü ücretli ödev yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü ücretli soru çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü vize sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans bitirme tezi yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü'nde hangi dersler okutulmakta Doktora tezi inceletme ücretli makale yazdırma ücretli ödev yaptırma Ücretli Soru Çözdürme Yüksek lisans tezi inceletme