Deri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Çalışmaları
Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔
Deri Mühendisliği Bölümüne Yönelik Danışmanlık Hizmetlerimiz Nelerdir?
Danışmanlık talebi gelen başlıca branşlar arasında mühendislik branşları da yer almaktadır. Mühendislik bölümleri gerek teknik bilgi açısından gerek teorik bilgi donanımı açısından oldukça birikim gerektiren bir branştır. Bu kapsamda ülkemizde eğitim düzeyi yeterli olamamakla birlikte, öğrenciden de çok fazla performans beklenmektedir. İstenen başarı düzeyine ulaşamayan öğrenciler ya da daha iyi başarı elde etmek için daha yüksek notlara ihtiyaç duyan mühendislik öğrencileri için Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak bizler siz değerli danışanlarımıza oldukça kapsamlı eğitim danışmanlığı uygulamaları sunmaktayız.
Genel olarak en çok talep gelen mühendislik branşları ise; Makine mühendisliği, Endüstri mühendisliği, Deri mühendisliği, Otomotiv mühendisliği, İnşaat mühendisliği, Elektrik mühendisliği ve Kimya mühendisliği olarak sıralanabilir. Mühendislik branşları kapsamda oluşturulan çalışma gruplarımız branş içerikli uygulamalarda özelleştirilmiş ekipler halinde çalışırken, ortak mühendislik branşlarında ise kompleks çalışmalar sunabilecek şekilde faaliyet yürütürler.
Örneğin; Termodinamik pek çok mühendislik öğrencisinin alması zorunlu kılınan bir derstir bu kapsamda Termodinamik sorusu çözdürme, Termodinamik sorusu hazırlatma, Termodinamik sınav çözdürme ya da Termodinamik ödevi hazırlatma gibi uygulamalarda çeşitli mühendislik branşlarında görev alan hocalarımız birlikte çalışma yürütürler. Ancak Deri Teknolojisi ya da Ayakkabı Deri Teknolojisi gibi özelleştirilmiş alan derslerinde ise tamamen Deri Mühendisliği ve bu alanlara yönelik kendisini uzmanlaştırmış eğitimcilerimizin danışmanlık faaliyetleri ön plandadır.
Deri Mühendisliği bölümüne yönelik hazırlanmış olan danışmanlık uygulamalarımız ise pek çok branşta sizlere sunulabilecek olan danışmanlık hizmetleri ile aynı olmakla birlikte ekstra olarak uygulamalı tasarım hizmetler, proje – tasarım hazırlama, uygulamalı çizim ödevi hazırlama, test sonuçlarını analiz etme, Deri fiziksel testleri inceleme ve analiz etme, Deri pazarlama programı hazırlama gibi uygulamalarımız da mevcuttur.
Deri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler
Deri Mühendisliği Bölümünün Amacı Nedir?
Deri Mühendisliği bölümünün asıl amacı aslında yukarıda da bahsedildiği üzere deri hammaddesinin kullanılabilir ürün ya da malzeme haline getirilmesini sağlayacak çalışan yetiştirmektir. Ancak daha geniş daha detaylı bir şekilde açacak olursak; dünya üzerinde ya da – her ne kadar son dönemlerde popülerleşmeye başlamış olsa da – ülkemizde bu alanda çalışma yapacak, gerek akademik anlamda gerek uygulamalı olarak mesleki düzeyde bizlere gelişme yaşatacak profesyonellikte iyi, başarılı mühendisler yetiştirmektir. Böylece, gerek deri hammaddesi üzerine, gerek deri tipinin belirlenmesi, farklı ve çeşitli amaçlarda kullanılabilecek proses tasarımlarının yapılmasında, gerek deri modefikasyonu ve deriler üzerinde gerçekleştirilecek olan kimyasal ya da fiziksel işlemleri – kontrolleri bunların analizi ve yönetiminde bizleri ilerilere taşıyacak, bizlere sektörel anlamda katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirilebilir.
Deri Deri Mühendisliği Bölümü Kaç Yıllıktır?
Ülkemizde eğitim faaliyetlerine devam etmekte olan üniversitelerin Mühendislik fakülteleri kapsamında sürdürülen bu eğitim programı genellikle İngilizce okutulan bir programdır. Türkçe okutulan bölümlerde lisans eğitim süresi 4 yıl olarak belirlenmişken, İngilizce hazırlık yılı ile birlikte toplam eğitim süresi 5 yıla çıkmaktadır. İngilizce okutulan programlarda hazırlık yılını es geçmek isteyen öğrenciler için muafiyet sınavı vardır. Yani öğrenciler İngilizce yeterliliklerini kanıtladıkları taktirde hazırlık yılından muaf tutularak doğrudan 4 yıllık lisans eğitimine başlayabilirler. Eğitim süreleri boyunca eğitim aldıkları okul fark etmeksizin 3. sınıfın sonundan itibaren tamamlanması gereken 20 iş günü zorunlu yaz stajı da eğitim programına dahil edilmektedir.
Deri Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Deri Mühendisliği bölümü için hazırlanmış olan eğitim programında üniversiteniz fark etmeksizin her öğrencinin tamamlaması gereken 240 AKTS ya da 160 kredi/saatten oluşan bir eğitim süreci mevcuttur. Okutulması gereken derslerin yaklaşık olarak yüzde 40 ı temel mühendislik derslerinden oluşmaktadır.
Peki nedir bu temel mühendislik dersleri? Fakülte kapsamında bulunan tüm mühendislik branşlarında okutulmakta olan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Ekonomi, Matematik, Diferansiyel, Teknik İngilizce, Programlama gibi derlerdir. Bunlar haricindekiler yani geri kalan yüzde 60 lık kısım ise Giysilik Deriler Teknolojisi, Ayakkabı Teknolojisi, Deri Konfeksiyonu, Deri Fiziksel Testleri, Pazarlama, Döşemelik Deriler Teknolojisi dersleri gibi mesleki dersler yani zorunlu – seçmeli alan derslerinden oluşmaktadır.
Üniversiteden üniversiteye ders programları değişiklik gösterse de her üniversite için mevcut eğitim programı aynıdır denilebilir. Okutulan temel dersler ve öğretilen ana içerik tüm üniversitelerde aynıdır. Bizler Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak eğitim aldığınız üniversite, eğitim seviyeniz, akademik dereceniz fark etmeksizin Deri Mühendisliği branşına yönelik her ders ve konuda tüm uygulamalarımızda sizlere danışmanlık hizmeti vermeye hazırız. Deri Mühendisliği ya da diğer branşlar üzerine sunulan eğitim danışmalığı uygulamalarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilir ya da sayfa sonunda mevcut bulunan iletişim formunu doldurarak operatörlerimizin sizlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Deri Mühendisliği Bölümü Deri Mühendisliği Bölümü Almanca çeviri yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü bitirme projesi hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü doktora bitirme tezi yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü essay yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü final sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü Fransızca çeviri yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü intihal düzelttirme Deri Mühendisliği Bölümü KPSS danışmanlık hizmeti Deri Mühendisliği Bölümü lisans bitirme tezi yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü makale yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü nedir Deri Mühendisliği Bölümü ödev hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü ödevleri Deri Mühendisliği Bölümü okuyanlar hangi kurumlarda çalışabilirler Deri Mühendisliği Bölümü okuyanlar için KPSS sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü okuyanlar ne iş yapar Deri Mühendisliği Bölümü online sınav sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü Slayt hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü sunu hazırlatma Deri Mühendisliği Bölümü tezi intihal inceletme Deri Mühendisliği Bölümü Türkçe çeviri yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü ücretli ödev yaptırma Deri Mühendisliği Bölümü ücretli soru çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü vize sorusu çözdürme Deri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans bitirme tezi yazdırma Deri Mühendisliği Bölümü'nde hangi dersler okutulmakta Doktora tezi inceletme ücretli makale yazdırma ücretli ödev yaptırma Ücretli Soru Çözdürme Yüksek lisans tezi inceletme