Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) İnşaat Mühendisliği Soru Çözümü Yaptırma
İnşaat Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği Nedir?
Bina, kara yolu, demir yolu, köprü, rıhtım, tünel, metro, sulama kanalı, pis su arıtma tesisi gibi büyük yapıları tekniğine uygun şekilde tasarlayan, projeye döken, ekonomik bir şekilde uygun koşullar altında yapan, yaptıran çalışmaları yürütülmesini denetleyen kişilere “inşaat mühendisi” unvanı verilir. İnşaat mühendisleri ortalama olarak 4 yıllık lisans eğitimi alırlar. Yabancı dil hazırlık eğitimleri ile üniversite lisans eğitimleri 5 yıla çıkabilmektedir. Yapılması istenilen bina ya da yapının planını inceler, mevcut olan planın inşaat alanı ile uygunluğunu inceler, gereken mühendislik hesaplamalarını yapar, proje üzerinde yapılması gereken değişiklikler var ise gereken değişiklikleri yapar. Gereken malzeme ve donanımı hesaplar ve yapım araç-gereçleri sağlar yani projenin hayata geçirilmesi aşamasını yönetir.
İnşaat Mühendisinin Görevleri
- Özellikle inşaat projeleri hayata geçirilirken projenin ana sahibi yani diğer bir tabirle yapıyı yaptıran kişi ya da kişilerin istekleri doğrultusunda uygun projeyi tasarlama ve ihale dosyası haline getirmek en öncelikli görevidir.
- Projenin taslak çizimini yapar, değişik görünüşlerini hazırlar ve gerektiği noktalarda proje tasarımında istenilen değişiklikleri uygulayabilir.
- İnşaat alanı ile ilgili gereken incelemeleri yapar, yapılması istenen bina – yapı ya da tesisin projesini inceler. Mühendislik hesaplamalarını gerçekleştirir. Hesaplamalar ve tasarım doğrultusunda proje hesaplamalarını gerçekleştirir. Uygun bir proje dosyası hazırlar.
- Projenin hayata geçirilmesi aşamasında şantiye ile ilgili yönetim faaliyetlerinin sorumluluğunu alır.
- İnşaat alanında istenilen ilerlemenin elde edilebilmesi için uygun bir çalışma programı hazırlamalıdır. Şantiyedeki işleyişi de hazırlamış olduğu çalışma planı doğrultusunda yürütmelidir. Eğer ki projenin ilerleyişinde yani uygulamaya döküldüğü aşamada bir problem meydana gelirse inşaat mühendisi hemen müdahale edebilmelidir.
- İnşaatın hayata geçirilmesini kapsayan sürece yönelik özel ve teknik şartnameler ve sözleşmeler hazırlar. Bütçe tasarısı hazırlar özel fiyat analizi yapar. Uygun ihale işlemlerini yapar, ihalesi gerçekleştiren işlemlerin projeye uygunluğunu takip eder, zaman içerisinde belirli aralıklar ile denetlemeler gerçekleştirir.
- İnşaatın gerçekleştirilmesi aşamasında süreci yakından takip eder, çalışanların ücretini, çalışma koşullarını ve sosyal haklarını gözetir.
- Eğitim derecesi ya da mesleki donanımı el veriyorsa inşaat ile ilgili sorunlarda bilirkişi olarak görev yapabilmelidir.
- Sektördeki gelişmeleri yakından takip etmelidir. Yeni teknolojilerin uygulanması için gereken eğitimleri almalı, işbaşı eğitimi yapar ve ilgili kişilere de yaptırır.
Bir İnşaat Mühendisliği Öğrencisinin Bilmesi Gereken Şeyler ve Bir İnşaat Mühendisinin Belirli Ana Faaliyetleri
- Bir yapı ya da inşaat projesine başlamadan önce yapılacak iş için ön fizibilite çalışması hazırlamak,
- Yapılan ön fizibilite sonrası için uygun planlama çalışması hazırlamak,
- Planlama çalışmasına uygun projelendirme ve tasarım hazırlayabilme,
- Hazırlanan tasarım ve projeye göre uygulama aşamasını yürütme,
- Uygulama aşamasında; yapım, yönetim ileri kontrol ve denetim işlerini organize ederek koordineli bir çalışma yürütmeli.
Bir inşaat mühendisliği öğrencisi yukarıda yer verilmiş olan işlemler üzerinde yeterlilik gösterebilmeli, ki zaten üniversite eğitim hayatı sırasında ve staj görevini tamamlarken bu doğrultuda yetiştirilmektedir. Katılım sağladığı derslerde teorik bilgi edinirken staj ve uygulamalı dersleri ile saha görevi üzerine bilgi edinmektedir. Eğitim aldığı sırada verilen ödevler, yapılan vize – final sınavları ve quizler ile öğrencinin bilgi yeterliliği ölçülmektedir. Vize – final hazırlık aşamasında olan bir öğrenciyseniz, verilen ödevler, hazırlamanız gereken makale ya da tez için elinizde yeterli derecede yerli/yabancı kaynak yok ise, proje hesaplamalarında takıldığınız noktalar gibi pek çok aşamada profesyonel danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak ve Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) ile irtibata geçmek. Mevcut probleminizi, elinizde bulunan soruyu ya da projenizde takıldığınız noktayı bildirdiğiniz taktirde iletişim operatörlerimiz sizi konu ve branşınıza uygun bir ekibe yönlendirerek size bir danışan atayacaktır.
İnşaat Mühendisliğinin Ana Alt Dalları
- Yer altında ve yer üstünde bulunan tüm yapı elemanları,
- Yer üstünde ve yer altında bulunan tüm yapıların deprem, rüzgâr, titreşim gibi farklı etkilere karşı sergilediği davranış,
- Kullanılan her türlü ulaştırma ve haberleşme elemanları
- Hidrolik yapılar – Hidroloji ve su işleri,
- Deniz, kıyı, sahil, rıhtım, köprü ve diğer deniz yapıları,
- Trafiğin daha rahat ilerlemesi için gerekli trafik ana yapıları ve ara elemanlarını içeren diğer yapılar gibi hayatımız temelden etkileyen, yaşantımız içerisinde aktif kullanım halinde tüm yapıların tasarımı, projelendirilmesi ya da hayata geçirilmesi aşamasında “İnşaat Mühendisliği” önemli bir yer tutmaktadır.
Bu branşlar üzerinde başarılı çalışmalar yürütebilmeniz için eğitim hayatınız boyunca aldığınız dersleri başarılı bir şekilde tamamlamanız ve mühendislik hesaplamalarını yapabilmeniz gerekmekte. Bunun yanı sıra bilgisayar destekli tasarım programlarını ve ilgili programlama temellerini de öğrenmiş olmalısınız. Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak takıldığınız aşamalarda istediğiniz içeriklere yönelik not, konu desteği sağlarken örnek soru – çözümleri ile öğrenmeniz gereken bilgileri temellendiriyoruz. Kolay çözüm metotları, pratik püf noktalar eşliğinde öğrenmeniz gereken bilgiler kalıcı hafızanıza yerleşmekte. Aynı şekilde çizim ve programlama derslerinde de gerek videolu soru çözüm anlatımları ile gerek bire bir irtibat desteği ile çizimleriniz yapılır, program tasarımlarınız çözüme kavuşturulur.
İnşaat Mühendisi Olmak İçin Gereken Özellikler
- İnşaat mühendisi olmak isteyen bir bireyin;
- Sayısal zeka yeteneği baskın olmalı, fen bilimleri derslerinde ( fizik ve matematik temelli derslerde) başarılı olmalı
- Sayılar ile arası iyi olmalı, güvenilir matematiksel hesaplamalar yapabilmeli,
- Analitik zekası kuvvetli olmalı,
- İyi analiz yapabilmeli,
- Şekiller ile arası iyi olmalı, farklı şekiller arasındaki ilişkiyi görebilmeli,
- Sorumluluk alabilmeli, sorumluluklarını yerine getirecek bilince sahip olmalı,
- Yöneticilik potansiyeli olan bireyler olmalıdırlar,
- Dikkatli ve işine odaklı bireyler olmalıdırlar.
- Ve bir diğer özellikleri ise ; hayal güçlerini kullanabilmelidirler, yaratıcı bireyler olmalıdırlar. Orijinal fikirler sunabilmelidirler.
İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yönelik Ödevcim ORG Ekibi Çalışmaları
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak yürüttüğümüz profesyonel “soru çözümü” ve “soru hazırlama” hizmetlerinin yanı sıra bilgisayar destekli çizim programlarında proje tasarılandırma, yazılım ve programla ile de ilgili hesaplama ve kodlama hizmetleri yürütmekteyiz. Online eğitim programları ve interaktif eğitim platformları ile yaygınlaşmış olan ödev ve online sınav ile ders geçme uygulamaları için de çeşitli hizmetlerimiz bulunmaktadır. Akademik döküman hazırlama, tez ya da makale yazımı, çeviri hizmetleri, intihal oranı inceletme – düzelttirme, ödev – slayt – sunu hazırlama, istediğiniz konulara yönelik not takviyesi gibi çeşitli hizmetlerimizden yararlanabilmek için yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak ve Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) ile irtibata geçmek.
İnşaat Mühendisi Olmak İçin Gereken Özellikler İnşaat Mühendisinin Görevleri İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yönelik Ödevcim ORG Ekibi Çalışmaları İnşaat Mühendisliği Nedir? İnşaat Mühendisliği Öğrencisinin Bilmesi Gereken Şeyler İnşaat Mühendisliğinin Ana Alt Dalları Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) İnşaat Mühendisliği Soru Çözümü Yaptırma