Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

Tüm Soru Çözümleriniz İçin - İletişim İçin Mail Gönderin * bestessayhomework@gmail.com - 0 (312) 276 75 93 - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Süreli, online, quiz türü kısa süreli sınavlar için Whatsapp tuşunu kullanın. - Ücretli Soru Çözdürme, Soru Çözme Programı, Ödev Yaptırma, Soru Çözdürme, Soru Çözen Site, Ücretli Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Soru Çözümü, Soru Çözdürme, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

6 Ekim 2022 Danışmanlık Hizmeti Alabilirim eğitimci kadromuz Hangi Derslerde Yardım Alabilirim? ödev danışmanlık hizmeti online danışmanlık Soru Çözdürme soru çözdürme Soru Çözdürme Ekibi Soru Çözüm Ekibi olarak soru çözümü hazırlama 0

 

Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔

Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak sizler için hazırlamış olduğumuz “Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)” içeriğimizde hem Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü üzerine hem Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) hakkında pek çok bilgilendirme yapılırken, danışmanlık hizmetlerimiz ve bu branş kapsamında sizlere sunulan uygulamalarımız hakkında da bilgilendirmeler yapılmıştır. Bu yazımızda ise Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü üzerine bölüm eğitimi, bölümün amacı, bölümde okutulan dersler ve eğitim süresi ile ilgili değinilen pek çok nokta vardır. 

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliğinin temeli de akademik içeriğinin temeli de denizcilik ve mühendisliğe dayanır. Eğitim programı bu temeller üzerine oluşturulur. Hazırlanan eğitim programı öğrencileri, uçak gemilerinden denizaltılara ve yelkenli teknelerden tankerlere kadar gemiler tasarlar, inşa eder ve bakımını yapabilecek şekilde yetiştirir. Bunlara ek olarak ise geminin genel mimari çalışmasını, ticari ya da askeri fark etmeksizin her türlü açık deniz yapılarının tasarımı ve üretimi ile ilgilenebilecek şekilde yetiştirir. 

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümünün Amacı Ne?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümünün amacı; gemilere hayat veren sistemleri tasarlayan uzmanlar yetiştirmektir. Geminin en önemli parçalarından olan büyük motorlarından en küçük parçaya kadar ilgili teknik donanım bilgisine sahip, gemideki görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilecek, tasarım aşamasından ilk yapım aşamasına kadar olan tüm süreci gemiler üzerinde çalışarak gözlemleyebilecek ve geminin verimli çalışmasını sağlamak için inşa ettikleri prototipleri değerlendirebilecek, gerektiği zaman geminin motorları, motor parçalarını ya da seyir ekipmanı – mevcut mekanik sistemlerin bakım ve onarımlarını denetleyebilecek, deniz taşıtlarının olduğu her alanda gemi makinelerini geliştirebilme yeteneğine sahip, durum ya da sorunu analiz etme, projelendirme ve en uygun ekonomik üretimi sağlayacak çalıştığı kuruma, sektöre fayda getirecek ve katkı sağlayacak profesyonellikte uzman mühendisler yetiştirmektir. 

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü İçin
Mevcut Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü üzerine hazırlanmış olan lisans eğitim programı 4 yıl yani 8 eğitim dönemi sürmektedir. Bu bölümde eğitim alan öğrenciler 240 AKTS üzerinden sorumlu tutulurlar. Bölüm dersleri ve eğitim dili pek çok okulda İngilizce iken bazı okullarda ise Türkçe olarak okutulan bir programdır. Yine de bir Mühendis için elbette ki yabancı dil çok önemlidir. Zaten ülkemizdeki pek çok üniversite de eğitim dili olarak İngilizce’ yi tercih ediyor.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar ve İş Olanakları Nelerdir?

Branşı fark etmeksizin tüm mühendisler, hem ofis ortamında hem de şantiye alanında çalışma yapabilir. Ancak Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi  olan kişiler daha çok ofis ortamında tasarım yapar. Ancak gerektiği zamanlarda ise bakım – onarım işleri ile ilgili olarak şantiyede görev alabilirler.AR-GE ve ÜR-GE alanlarında şirketler için tasarımcı ya da danışman olarak da çalışabilirler. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi unvanını almış olan mühendisler; meslek hayatı boyunca hem pek çok özel kurum ve kuruluşta hem de devlet kurum ve kuruluşlarında istihdam alanı oluşturabilirler. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler meslek hayatları boyunca birçok farklı departman ve kategoride görev alabilir. Proje hazırlayabilir, planlama yapabilir, analiz etme, raporlandırma, çalıştığı kurumun ekonomik durumuna göre bazı statü ve çalışma alanlarıdır. Ancak yeni mezun olmuş bir Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi genellikle tersanede çalışmayı tercih etmektedir. Söz konusu branş üzerine devlete ait kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanı için ise mühendis adaylarının ya da mühendislerin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan  atanabilecek bir puan almaları gerekmektedir.  

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Çalışma Alanları Nelerdir?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünden mezun olanlar için kapsamlı bir çalışma alanı skalası vardır. Bu çalışma kişinin kendisini geliştirdiği ve kendisine eklediği uzmanlık alanları doğrultusunda değişir. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendislerinin çalışma alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir;

  • Gemi ve yat yapım tersanelerinde
  • Limanlarda
  • Küçük tekne imalatı tesisleri
  • Marinalar da, 
  • Dizayn uygulama alanında, 
  • Bakım-Onarım mühendisi olarak görev yapmak ya da yöneticilik yapmak
  • Gemi dizayn firmalarında
  • Gemi denetim ve belgelendirme kuruluşları
  • Denizcilikle ilgili kamu kurumları
  • Tersane ve gemi üretimi ve tamiriyle alakalı gemi işleten kurumlarda
  • Gemi yan sanayi kuruluşlarında
  • Sigorta kuruluşlarında
  • Gemicilik eğitim, araştırma ve geliştirme kurumlarında teknik uzman olarak,
  • Bir Makine Mühendisine ihtiyaç duyulan bazı kurum ve kuruluşlarda da çalışabilirler yani makine mühendisliği kapsamındaki ortak alanlarda görev alabilirler.
  • Tasarım bürolarında çalışabilirler. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir