Uluslararası Girişimcilik Bölümü Hakkında Bilgiler & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

Tüm Soru Çözümleriniz İçin - İletişim İçin Mail Gönderin * bestessayhomework@gmail.com - 0 (312) 276 75 93 - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Süreli, online, quiz türü kısa süreli sınavlar için Whatsapp tuşunu kullanın. - Ücretli Soru Çözdürme, Soru Çözme Programı, Ödev Yaptırma, Soru Çözdürme, Soru Çözen Site, Ücretli Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Soru Çözümü, Soru Çözdürme, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Hakkında Bilgiler & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

8 Ekim 2022 Danışmanlık Hizmeti Alabilirim eğitimci kadromuz Hangi Derslerde Yardım Alabilirim? ödev danışmanlık hizmeti online danışmanlık soru çözdürme Soru Çözdürme Soru Çözdürme Ekibi Soru Çözüm Ekibi olarak soru çözümü hazırlama 0

Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔

Hazırlamış olduğumuz “Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) & Uluslararası Girişimcilik Bölümü ” içeriğinin bu yazısında Uluslararası Girişimcilik Bölümü hakkında bilgilendirmelere yer verilmiş olunup, bölüm eğitimi, programın içeriği, bölümde okutulan dersler, Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak hangi üniversitelerde danışmanlık hizmeti desteği sağladığımız, hangi derslerde Ödevcim ORG Ekibinden faydalanabileceğinize değinmiş bulunmaktayız…  

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Nedir?

Uluslararası Girişimcilik Bölümü, için hazırlanmış olan eğitim programı; bu branş üzerine eğitim alan öğrencilere, girişimciliği, üretken olmayı, öğrenme ve üretme fırsatları üzerinden tanıma ve geliştirme, değer katma, ürün ortaya koyma ve fırsat / değer yaratma gibi çeşitli konularda, bu süreç hakkında bilgi veren disiplinler arası bir akademik programdır. Öğrencilere sunulan teorik bilgi ve bilimsel yaklaşımlar öğrencinin kendisini bir üretici, bir yönetici aynı zamanda geliştirici olarak görmesini, düşünmesini sağlar.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü üzerine hazırlanan eğitim programının amacı; kişilere fırsat sunmak, sunulan fırsatları değerlendirmek, geliştirmek, bu kapsamda yeni değer yaratmak için gerekli bilgilerin yüklenmesini sağlamaktır. Pek çok çalışma alanı ve öğrencilerin edinmesi gereken pek çok tecrübenin ön bilgisinin verildiği bu programda Fizibilite raporu – analizi ve iş planlaması, program inovasyonu, fırsat üretme – fırsat tanıma, teknoloji transferi, endüstri analizi ve rekabetçi stratejiler gibi çeşitli konular ele alınır. 

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Ülkemizde eğitim faaliyeti yürüten üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çatısı altında yürütülmekte olan bu eğitim programı 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Eşit Ağırlık puan türünden alım yapılan bu bölümde hem sayısal zekaya hem de sözel yeteneğe ihtiyaç duyulmaktadır, bunun yanı sıra son yıllarda popülerleşmeye başlayan Uluslararası Girişimcilik Bölümü ülkemizde az sayıda üniversite tarafından eğitim programına dahil edilmektedir ve bu üniversitelerinde büyük çoğunluğu özel üniversitelerden oluşmaktadır. 

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Uluslararası Girişimcilik Bölümü ülkemizde ne yazık ki pek az üniversitede okutulmakta olan ve yeni yeni popülerleşmeye başlamış olan bir bölümdür. Ülkemizde sadece dört farklı üniversitede okutulmakta olan bu programlardan bir tanesi devlet üniversitesi olmak üzere diğer üçü vakıf üniversitesidir. 

-Karabük Üniversitesi
-İstanbul Şehir Üniversitesi
-Özyeğin Üniversitesi
-İstanbul Kültür Üniversitesi

Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak devlet üniversitesi ya da vakıf üniversitesi fark etmeksizin, yurt içi ya da yurt dışındaki tüm üniversitelerde eğitim alan öğrenciler için sunabileceğimiz danışmanlık hizmetlerimiz mevcuttur. Uluslararası Girişimcilik Bölümüne yönelik faydalanabileceğiniz danışmanlık hizmetleri üzerine bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz… 

Uluslararası Girişimcilik Bölümünden Mezun Olanlar Ne İş Yapar?

Bu bölümün tanımını yaptığımız zaman aslında eğitim programının amacına da değinmiş bulunduk. Eğitim programının amacı; yeni fırsat üretme, mevcut fırsatları değerlendirme üzerine kurulmuştur. Yani iş fırsatlarını keşfederek doğru değerlendirmeler ile yeni sektörlerin doğmasını sağlamak ve var olan sektörlerin gelişmesini hızlandırmak. Devlet kurum ve kuruluşlarında çalışabilecek olsalar da; iş imkanları çoğunlukla özel sektörden yanadır. Zaten ”Girişimcilik” adından bile bölümün özel sektör ile ilgili olduğu tahmin edilebilir. Bölümün en temel amacı; mezunların yeni şirketler kurması yani girişimcilik ruhunu harekete geçirip ortaya çıkarmaktır. Bu kapsamda yapabilecekleri işler;

-Kendi şirketlerini kurmak,
-Daha önceden var olan kurulmuş faaliyetlerine devam eden herhangi bir şirketi işletmeyi geliştirmek, ilerletmek için o şirkette kar artışı ve değer kazandırmak.
-Özel şirket ve işletmelere danışmanlık yapabilirler,
-Pek çok işletmede AR-GE departmanında çalışabilirler.
-KPSS sınavında yeterli puanı aldıkları taktirde normal devlet memuru olarak atanabilir.
-Lisan üstü eğitimlerine devam ederek ilerleyen derecelerde üniversitelerde öğretim görevlisi olabilirler.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Mezunları İçin Mevcut İş Olanakları Nelerdir?

Uluslararası Girişimcilik Bölümü üzerine eğitim verilen okullarda genellikle çeşitli yabancı diller üzerine verilen dil eğitimi de programa dahil edilir. Rusça, Arapça ve Çince dilleri üzerine de dil eğitimi verilen bu bölümde elbette ki geniş iş imkanları da mevcuttur. Mezunlar almış oldukları yabancı dil eğitimleri ile uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde ekonomi ve iş geliştirme departmanlarında  ya da çeşitli kollarında istihdam alanı oluşturabilirler. Bunlar haricinde ise Uluslararası Girişimcilik bölümünün çalışabilecekleri kurum ve kuruluşlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Dışişleri Bakanlığı,
  • TİKA,
  • İnovasyon Firmaları,
  • Dış Ticaret Müsteşarlığı,
  • DEİK,
  • Özel Şirketler,
  • Sanayi ve Ticaret Odaları,
  • Kendi Özel Şirketleri,
  • Dış Ticaret Müsteşarlığı,
  • Sanayi ve Ticaret Odaları,
  • Devlet Malzeme Ofisi (DMO),
  • KOSGEB bunlardan sadece bir kaçı olarak sayılabilir… 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir