Sosyal Hizmetler Bölümü ve Ödevcim ORG Ekibinin (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Çalışmaları
Sosyal Hizmetler Bölümü, ülkemizde üniversiteler ve yüksek öğretim kurumlarına geçiş aşamasının sorumlusu olan ÖSYM kuruluşu tarafından hem örgün olarak hem de açık öğretim fakültelerince hazırlanmış bir öğretim programı olarak tarafınıza sunulmaktadır. Hemen hemen her üniversite tarafından hazırlanmakta olan bu öğretim programı eşit ağırlık öğrencileri tarafından oldukça popüler bir bölüm haline gelmekle birlikte program içeriği de oldukça kapsamlı bir branştır. ” Ödevcim ORG Ekibi ve Sosyal Hizmetler Bölümü ” içeriğimizde gerek doğrudan bölümle ilgili, gerek meslek hayatınızla ilgili Ödevcim ORG Ekibinden (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) gerekse eğitim aldığınız süreç zarfınca alabileceğiniz danışmanlık hizmetlerine yönelik pek çok bilgi ve birikim edinebileceksiniz. Bir önceki yazımızda Sosyal Hizmetler kavramı, Sosyal Hizmetler Bölümü ve akabinde mezun olduktan sonra edinebileceğiniz işi imkanlarına yönelik bilgiler sunulmuştur. Bu yazımızda ise; Sosyal Hizmetler Bölümü üzerine eğitim alabileceğiniz en iyi üniversiteleri, programın amacını, iyi bir sosyal hizmetler sorumlusunun sahip olması gereken özellikleri, Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) hangi üniversiteler ile iş birliği içerisinde olduğu ve son olarak ise küçük bir testimiz mevcuttur…
Sosyal Hizmetler; toplum içerisinde yardıma muhtaç olan birey ve kimselerin zaman içinde değişim göstermesi ve gelişim sağlayabilmesi adına çözümler üreterek bu değişim bir parçası olmayı amaçlayan kimselerdir. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim içerisinde olup gerekli bağlantıları kurarak çalışmalar yürütürler. Genel olarak ülkemizde bu eğitim programları İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi bünyesine dahil edilmektedir. Aynı bölüm adıyla ön lisans ve lisans olmak üzere 2 farklı eğitim programı mevcuttur.
Ön lisans olarak Sosyal Hizmet bölümünden mezun olan kimseler sosyal çalışmacı kadrolarına atanamaz. Genelde bu eğitim derecesinden mezun olan kimseler sosyal yardımcı, sosyal tekniker vb. gibi unvanları alırlar. DGS sınavına girerek lisans dercesine tamamlayabilirler ya da açık öğretim fakültelerinden lisans diploması almak için ilgili çalışmalara başvurabilirler.
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak hem DGS sınavına girecek olan öğrencilere hem de Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına hazırlanan öğrencilere danışmanlık hizmeti desteği sağlamaktayız. Yani AÖF soru çözümlerine ya da DGS soru çözümlerine ulaşmak ister iseniz yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak.
Lisans mezunu olan öğrenciler ise mezun oldukları zaman KPSS sınavına girerek sosyal çalışmacı kadrolarına atanabilirler. Aynı zamanda diplomalarını aldıkları taktirde sosyal hizmet uzmanı ya da sosyal çalışmacı unvanı almaya hak kazanırlar. Eğitim dili İngilizce olan bir Sosyal Hizmetler programından mezun olduğunuz taktirde Arapça öğrenerek, ikinci yabancı dil durumundan “Geçici Koruma Statüsünde” sığınmacılara destek sağlayan kurum ve kuruluşlarda çalışabilmeleri için bir adım önde olurlar.
Bizler Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak hem KPSS Lisans hazırlık sürecinde olan öğrencilere hem de Arapça hazırlık sınavı sürecinde olan öğrenciler için çeşitli uygulamalar geliştirmiş bulunmaktayız. Arapça Dil Yeterlilik sınavında yabancı dil çalışma grubumuz sizlere danışmanlık hizmeti desteği sağlarken; KPSS denem sınavı çözümlerinde çözemediğiniz soru ve problemlerde ise KPSS Soru çözdürme Ekibimiz danışmanlık hizmeti desteği sağlamaktadır.
Sosyal Hizmetler Programının Amacı Nedir?
Daha önceki yazımızda da bahsedildiği üzere; toplumun gelişimi ve değişimi açısından gelişimini tamamlayamamış, hayattaki rolünü kabullenememiş bireylerin değişimine ve gelişimine katkı sağlamak, yardıma ihtiyacı olan bireyler için ilgili kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçerek toplumda oluşan sorunlar veya aksaklıklar üstüne planlamalar yapan ve yardıma muhtaç herhangi bir kişi için mesleki deneyimleri aracılığıyla yönlendirmeler yapacak bireyler yetiştirmek programın temel amaçları olarak sıralanabilir.
Türkiye’ de Sosyal Hizmetler Bölümü Üzerine En İyi Eğitimi Veren Üniversiteler Hangileridir? Ödevcim ORG Ekibi Bu Üniversiteler İle Çalışıyor Mu?
Sosyal Hizmetler Bölümü ile ilgili ilk çalışmaların başlatılmış olduğu, ilk araştırmalara ev sahipliği yapan Hacettepe Üniversitesi; bu bölüm için en kaliteli eğitimin alınabileceği ve akabinde geleceğinize en parlak şekilde yön verebileceğiniz rehberlik eğitimini sizlere sunar. Akabinde gelecek olan en iyi Sosyal Hizmetler Bölümü eğitimini veren üniversiteler; Ankara Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi olarak sıralanabilir.
Bizler Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak ülkemizde ve yurt dışında bu program ile ilgili mevcut tüm gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Aynı zamanda da ülkemizde farklı bölgelerde bulunan ve çeşitli eğitim sistemleri belirlemiş olan pek çok okulda görev yapan araştırma görevlileri ve bu okullarda öğrenim gören başarılı öğrenciler ile irtibat halindeyiz. Neredeyse ülke genelinde bulunan tüm öğretim sistemleri yakın kadrajdan takip altında olup; eğitim aldığınız okul fark etmeksizin tüm üniversite ve tüm akademik derecelerde Ödevcim ORG Ekibinden (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) danışmanlık talebinde bulunabilirsiniz.
Yerel ve uluslararası eğitim platformlarında ilgili kaynak ve mevzuatlar da yakından takip edildiği için gerekli alt yapı ve donanımın yanı sıra yeterli bir veri tabanı ile hizmet programlarımız ve danışmanlık profesyonelliğimiz tescillenmiştir. Bizler; Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak sizlere gerek araştırma ve çalışmalarınızda gerek ödevlerinizde gerekse gireceğiniz sınavlarda danışmanlık hizmeti vermeye hazır bir şekilde sizleri bekliyoruz.
Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Sosyal hizmetler biliminin çalışmalarının ve yürüttüğü araştırmaların amacı; sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi, halk sağlığı, toplum gelişimi, hukuk ve ekonomi gibi sosyal bilimler ve bireyler arasında ilişki kurmak, ilgili konularda değerlendirmeler yapmak, bu değerlendirmeler sonucunda ise sosyal ve kişisel sorunları çözebilmek adına gerekli konular için için müdahaleler geliştirebilmek, uygulamaktır. Özetle toplumsal değişime ve sosyal gelişime fayda sağlamaktır.
Masa Başı İş Mi, Yoksa Alan İşi Mi?
Şuan ilgilenmekte olduğunuz alan her iki seçeneği de kapsayan iş imkanlarına mevcuttur. Mevcut durumu ifade etmek gerekirse; sosyal incelemeler ve araştırmalar sahada; yani olayın ya da bireyin ilgili olduğu ev, hastane, otel, park vb. alanlarda gerçekleşir. Ancak işin raporlama kısmı yani evrak ve memuriyet kısmı ise masa başında gerçekleştirilmektedir. Yani çalışanlar masa başı çalışan ve aktif çalışan sosyal çalışmacılar olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar:
- Masa Başı Çalışan Sosyal Hizmet Uzmanları: Ağırlıkta olarak iş alanı daha çok kamu kurum ve kuruluşlarında olup, yaptıkları analizler ve araştırmalar sonucunda raporlama ve gerekli birimlere yapılan bilgilendirmeler ile ilgili yerlere yardım ulaştırılmasını sağlayan kişilerden olarak tanımlanabilirler. Genellikle masa başı hizmet verip dosya işleriyle uğraşan kimselerdir.
- Aktif Çalışan Sosyal Hizmet Uzmanları: Bu alanda çalışan kişiler ise genellikle yardıma ya da desteğe muhtaç kişiler ile ilgilenip bu bireylere yardım götürüp, çeşitli konferanslarda görev alıp çevre araştırması yapan sosyal hizmet uzmanlarıdır. Bireylerle sürekli olarak iletişim halinde oldukları için toplum üzerinde aktif rol oynarlar.
Gelelim Son Aşamaya Yani Testimize;
Sosyal Hizmetler Bölümü Sizin İçin Uygun Bir Meslek Mi?
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak sizlere sunduğumuz hizmetler sadece bilimsel içerikli olmamakla birlikte doğrudan teorik eğitim amacı da taşımıyor… Gerektiği zaman Rehberlik ve danışmanlık hizmeti desteği de sağlamaktayız. Şimdi sizler için bazı sorular hazırladık… Bu soruları cevapladığınız zaman cevaplarınıza objektif bir bakış açısıyla bakın; sizleri tatmin edip etmediğine karar verin sonrasında zaten bu mesleği yapıp yapamayacağınızı ölçmüş ve belki de karar vermiş olacaksınız.
sosyal hizmetler sosyal hizmetler bölümü dersleri nelerdir sosyal hizmetler bölümü dersleri soru çözdürme sosyal hizmetler bölümü essay yazdırma sosyal hizmetler bölümü final soru çözdürme sosyal hizmetler bölümü kaç yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunu ne iş yapar sosyal hizmetler bölümü ödev hazırlatma sosyal hizmetler bölümü ödev yaptırma sosyal hizmetler bölümü sınav hazırlatma sosyal hizmetler bölümü sınav sorusu çözdürme sosyal hizmetler bölümü soru çözdürme sosyal hizmetler bölümü tez yazdırma sosyal hizmetler bölümü ücretli ödev yaptırma sosyal hizmetler bölümü vize soru çözümü