Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü Ödevcim ORG Ekibine (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Soru Çözümü Hazırlatma
Oldukça geniş ve kapsamlı bir eğitim programına sahip olan Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık bölümü genel
kapsamda insan psikolojisi ve insan davranışlarını ele almaktadır. Program çerçevesince pek çok araştırma yapmanız,
makaleler incelemeniz, gerektiği yerde araştırmalarınızı kağıda dökmeniz istenecektir. Özetle pek çok ödev ve sınavla sorumlu tutulacaksınız… Ancak doğru yerdesiniz! Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak eğitim aldığınız bu branş üzerine yaşadığınız tüm problem ve takıldığınız tüm noktalarda sizlere danışmanlık hizmeti vermeye hazırız,
yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak ya da sayfa sonunda mevcut olan iletişim formundan Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) iletişim operatörlerine ulaşmak… Operatörlerimiz sizleri ilgili birime yönlendirecek olup
sizlere bir danışman atayacaktır.
Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık bölümünün genel müfredatını incelediğimizde ise gelişim psikolojisi, fizyolojik psikoloji, öğrenme psikolojisi, sosyal psikoloji ve psikopatoloji gibi herhangi bir psikoloji ana bilim dalının temellerini oluşturan derslerden yola çıkarak bir öğretim programı hazırlanmaktadır. Bu branş üzerine eğitim almaya başlamış olan öğrenciler okul temelli rehberlik ve danışmanlık, akıl sağlığı danışmanlığı, kariyer ve iş danışmanlığı gibi konular üzerinede donanım kazanır. Aynı zamanda bu bilgi becerilerine ek olarak ise üniversiteler, araştırma merkezleri, akıl sağlığı merkezleri, okullar ve benzeri eğitim kurumlarında da uygulama alanı oluşturarak araştırmalar yürütebilir ve çalışma fırsatı yakalayabilirler.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programı ve Psikoloji Arasındaki Fark Nedir?
Toplumumuz tarafından en bilinen yanlışlardan olan bu hususta da bir açıklık oldukça önem taşımaktadır. Psikoloji programı ve Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık programları her ne kadar aynı ana bilim dalı çerçevesinde de oluşturulmuş olsa da ikisi de aslında çok başka branşlardır. Öncelikle aldıkları eğitimden tutun, çalışma ortamlarına kadar pek çok hususta ayrışmaktadır.
Eğitim aşamasında yaşanan farklılıklar;
Psikoloji eğitimi alan bireyler, çok yüksek oranda kurumsal bilgilerden oluşan eğitimlerle donatılırken, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik eğitimi alanlar ise daha yüzeysel olmasının yanı sıra temel dersleri almaktadırlar. Psikoloji de ise bilgiler daha derinlemesine işlenir. Aynı zamanda psikoloji eğitimi alan bireyler teorik ağrılıkta eğitimler alırken, diğer yanda Rehberlik danışanları ilk iki senenin aksine uygulamalı eğitimler ağırlıkta basmaktadır.
Yapılan iş ve görev bilinci aşamasında yaşanan farklılıklar;
Psikoloji insan yaşamında mevcut olan sorunlar ve hastalıklar ile ilgilenirken, rehberlik danışanları bireylerin kendisini tanımasına, kendini keşfine ve daha başarılı bireyler olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda da yaşamış oldukları mevcut problem ve sorunları halletmenin yanı sıra kaynaklarına da inmeyi amaçlarlar. Yani Rehberlik danışanları sorunları çözmeye değil, yol göstermeye odaklı bir çalışma planı hazırlarlar. Her ne kadar bazı noktalarda ayrışsalar da sonuçta her ikisi de çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirir.
Çalışma yeri aşamasında mevcut olan farklılıklar;
Psikoloji bölümünden mezun olmuş olan kişiler çoğunlukla hastanelerde ya da kendilerine ait ofislerde çalışırlar. Ancak Rehberlik ve Danışmanlık mezunu olan kişiler ise genelde eğitim kurumlarında ya da gelişim merkezlerinde çalışırlar ayrıca psikolojide ilgilenilen bireye “hasta” denirken, Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık’ ta ise “danışan” denir.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programında Okutulan Dersler Nelerdir? Hangi Derslerde Soru Çözdürme Hizmeti Alabilirim?
Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık bölümünde eğitim almakta olan bir öğrenci iseniz eğitim programınıza dahil edilen derslerin neredeyse tamamı meslek hayatınızda kullanılan ya da kullanılacak olan bilgilerden oluşmaktadır. İnsan psikolojisi ve davranış biçimlerinin işlendiği dersler dönem dönem konu aralığı ve derinliği değişmesi kaydıyla sizlere sunulur. Üniversiteden üniversiteye eğitim programı değişse de nitelik olarak temel dersler ve akabinde seçmeli dersler sizlere sunulmaktadır. Hemen hemen tüm okullarda sunulan kemik dersleri sıralayacak olursak;
- Eğitime giriş,
- Eğitim sosyolojisi,
- Eğitim felsefesi,
- Eğitim tarihi,
- İstatistik ve araştırma
- Çocukluk psikolojisi,
- Gençlik psikolojisi,
- Sosyal psikoloji,
- Ölçme ve değerlendirme,
- Psikometri,
- Ruh sağlığı,
- Rehberlik,
- Psikolojik danışma,
- Mesleki rehberlik,
- Özel eğitim programları,
- Uyumsuz çocukların eğitimi,
- Zihinsel engelli çocukların eğitimi
- Gelişim Psikolojisi,
- Fizyolojik Psikoloji,
- Öğrenme Psikolojisi,
- Sosyal Psikoloji,
- Psikopatoloji,
- Kaynak Tarama ve Rapor Yazma,
- İnsan İlişkileri ve İletişim,
- Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri,
- Meslek Etiği ve Yasal Konular
Gibi derslerden oluşmakta olan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Lisans Programı eğitimini tamamlamış olan ve başarılı kabul edilen öğrencilere eğitimleri sonunda “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans Diploması” taktim edilir. Yukarıda bahsedilen dersler ülkemizdeki hemen hemen her üniversitede eğitim programlarına dahil edilen dersler olmasının yanı sıra zaman zaman diğer seçmeli derslerin eklenip çıkarılmasıyla eğitim programlarında mevcut değişiklikler gözlemlenebilmektedir.
bitirme ödevi hazırlatma bitirme projesi için tez yazdırma çeviri hazırlatma çeviri yaptırma DGS sınav sorusu çözdürme essay yazdırma final sorusu çözdürme intihal oranı düzelttirme intihal oranı incelettirme KPSS sorusu çözdürme makale yazdırma ödev hazırlatma Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü bölüm dersleri nelerdir? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü branşları ödev yaptırma Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü dersleri soru çözdürme Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü hangi üniversitelerde okutulmaktadır? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü için çalışmalar nelerdir Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü makale yazdırma Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları için iş imkanları nelerdir? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları ne iş yaparlar? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tez yazdırma sınav sorusu çözdürme tez yazdırma Üniversite sınav sorusu çözdürme vize sorusu çözdürme