Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Makine Mühendisliği Çalışmaları

Tüm Soru Çözümleriniz İçin - İletişim İçin Mail Gönderin * bestessayhomework@gmail.com - 0 (312) 276 75 93 - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Süreli, online, quiz türü kısa süreli sınavlar için Whatsapp tuşunu kullanın. - Ücretli Soru Çözdürme, Soru Çözme Programı, Ödev Yaptırma, Soru Çözdürme, Soru Çözen Site, Ücretli Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Soru Çözümü, Soru Çözdürme, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Makine Mühendisliği Çalışmaları

1 Ocak 2021 Soru Çözdürme 0

Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)

Yıllardır online eğitim danışmanlığı hizmeti vermekte olan Ödevcim Ekibi çatısı altında kurduğumuz ve aktif soru çözüm ekiplerinin faaliyet yürüttüğü Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) pek çok ana bilim dalı ve farklı branş üzerine “soru çözümü” hazırlama ve “soru yazdırma” hizmeti sunmaktadır. 200′ den fazla profesyonel çalışan, akademisyen, eğitimci ve başarılı öğrencinin oluşturduğu kompleks kadro kendi içinde eğitim seviyeleri ve branşlarına göre çeşitli ekiplere ayrılmış olup, istediğiniz branş üzerine yazılı / quizz / vize / final  gibi sınavlar, ödev ya da araştırma çalışmalarınız için istediğiniz kriterlerde nitelikli soru hazırlama ya da elinizde bulunan çözemediğiniz sorularda, çözümleriniz de takıldığınız noktalarda “soru çözümü hazırlama” gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır. Sizler için hazırlamış olduğumuz hizmet skalasının iki temel hedef kitlesi var; Eğitimciler ve Öğrenciler
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak amacımız değerli öğrencilerimizin başarı seviyelerini ve notlarını arttırırken eğitimcilerimizin ise zaten yeterince ağır olan yüklerini hafifletmek.

Ödevcim ORG Ekibinin (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Mühendislik Programlarına Yönelik Çalışmaları

Pek çok branş üzerine hizmet veren Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi), çalışmaları hususunda ağırlık verdiği branşlardan biri de Mühendislik branşlarıdır. Tıpkı Ödevcim Ekibinde olduğu gibi çeşitli mühendislik branşları üzerine kurulmuş olan soru çözüm ekipleri her istediğiniz branşta hizmet verebilecek alt yapı ve donanıma sahiptir. Kadromuzda; Makine, Elektrik, Kimya, Endüstri fark etmeksizin tüm mühendislik branşlarına yönelik  eğitimci, akademisyen ve işinde tecrübeli pek çok profesyonel çalışmaya imza atmış deneyimli mühendisimiz vardır. Önceliğimiz;
Soru çözümleri,
Soru hazırlama,
Proje hazırlama,
Çizim örnekleri hazırlama,
Metodik kodlama örnekleri,
Mühendislik problemlerine yönelik hesaplama örnekleri gibi pek çok konuda danışmanlık hizmeti almanızı sağlamak. yapmanız gereken tek şey sayfamızda bulunan iletişim adreslerimizden ya da buraya tıklayarak bizlere ulaşmak. Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) iletişim operatörlerimiz sizleri ilgili ekiplere yönlendirecek ve size bir danışman atayacaktır. 

Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliğinin Tanımı

Genel anlamda Makine Mühendisliğinin tanımını yapacak olursak; temel fizik kanunları ve yüksek dereceli matematiksel işlemler üzerine almış, Matematik ve Fizik başta olmak üzere diğer disiplinler ve prensiplerini kullanarak enerji dönüşümleri üzerine çalışma yürüten, makineler üzerinde programlama, analiz vb çalışmalar gerçekleştiren kişilere makine mühendisi denir. Makine mühendisleri bu branş üzerine 4 yıllık teorik lisans eğitimlerini tamamlamış, zorunlu staj eğitimlerini da tamamlayarak uygulamalı derslerini vermiş ve saha pratiğini yapmış kişilerdir. Sanılan durumun aksine halk arasında da tabir edildiği gibi makine mühendisleri cihazların tamiri ile ilgilenmez. Uzmanlık alanlarına, ileri derece eğitimlerine ve çalıştıkları kurum – kuruluşlara göre değişik görevlerde, statülerde çalışabilirler. 

Makine Mühendisinde Olması Gereken Nitelikler Nelerdir?

Bir “Makine Mühendisi”nde olması gereken en önemli nitelik; değerlendirme yeteneğidir. Bir işin tasarım aşamasından tutun imalata özetle hayata geçirilinceye kadar ki her aşamasında çeşitli zorluklar ve problemler ile karşılaşılır. İyi bir mühendis bu zorlukları aşabilecek, mevcut problemleri ortadan kaldırabilecek yeterliliğe ve donanıma sahip olmalıdır. Problemleri iyi değerlendirmeli, sonuçları analiz edebilmeli, ileri görüşlülüğü ile çıkabilecek yeni sonuçları da değerlendirmeli.
-Analitik düşünebilme yeteneğine sahip olmalıdır,
-Özgünlük, yaratıcı düşünce ve yüksek hayal gücü,
-Fizik – Matematik gibi formel bilimler ile arası iyi olmalı,
-Sayılarla arası iyi olmalı, güçlü bir işlem yeteneği olmalı,
-Hem probleme odaklanabilmeli hem de çözüm üretebilmeli,
-Ekip çalışması yürütebilmeli,
-Bireysel çalışmalarında üstüne düşen sorumluluğu yerine getirebilmeli,
-İletişim becerileri kuvvetli olmalı,
-El becerisi yeteneği olmalıdır. 

Makine Mühendisinin Görevleri Nelerdir? Bir Makine Mühendisliği Öğrencisi Neler Bilmeli?

Temel mühendislik dersleri üzerine eğitimlerini tamamlamış, makine tasarlama ve imal etmekle ilgilenen mühendislerin çalışırken yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları kısaca şu şekilde sıralanabilir;
  • Almış oldukları teknik eğitim ve mühendislik hesaplamalarını kullanarak en ucuz yöntemler ile en kaliteli ürünü ortaya koyabilmelidir,
  • İş sağlığı ve güvenliği kuralları üzerine bilgi sahibi olmalı ve şantiye ya da fabrika (saha alanında) bu kuralları gözetmelidir.
  • Mekanik, enerji dönüşümleri, statik, hidrolik gibi temel mühendislik branşları üzerine yeni meydana gelen bütün gelişmeleri yakından takip etmelidir.
  • Sağlam Matematiksel donanıma sahip olmalıdır, işlem bilgisi kuvvetli olmalıdır, sayılar ile arası iyi olmalıdır. Yöneticilik potansiyeli olan kişiler olmalıdır, İşlemlerin uygulanma aşamasında ya da projenin hayata geçirilmesi aşamasında kendisi ile  birlikte çalışan diğer personelin sevk ve idaresi ile ilgilenmelidir,
  • Her zaman için içerisinde bulunduğu süreci iyileştirme politikasını sürdürmeli, verim artırma ve maliyet azaltma gibi konular üzerinde çalışmalar yapmalıdır. Olabilecek en min. maliyet ve iş gücü ile en kaliteli ürünü / hizmeti ortaya koyabilmelidir.
  • İstenilen proje ve tasarımı bilgisayar ortamına dökebilmelidir. Hayata geçirme ve uygulamaya dökme aşamalarında ise sahada durarak çıkabilecek problemleri önlemelidir. 

Makine Mühendisliğinde Hangi Dersler Okutulur?

Ortalama olarak bir makine mühendisliği öğrencisi lisans eğitimini 4 yılda tamamlamaktadır. 1 yılda alacağı yabancı dil hazırlık eğitimi ile lisans eğitim süresi 5 yıl olarak söylenebilir. 2 yıl yüksek lisans ve ardından da 4 yıl olarak doktora eğitim programları mevcuttur, ancak lisans üstü eğitimleri elbette ki tercihe bağlı olarak devam ettirilmektedir. Ülkemizin mühendislik programları üzerine en iyi eğitim veren üniversiteleri sıralanacak olursa Boğaziçi Üniversitesi, OTDÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi listenin en başlarında yer almaktadır. Makine Mühendisliği Programında okutulan dersler ise ortalama olarak her mühendislik fakültesinde olduğu gibi ilk 2 yıl hemen hemen ortak derslerden oluşmakta olup sonraki yıllarda ise daha bölüme has derslerden oluşmaktadır. Genel anlamda seçmeli derslerde değişiklik olsa da okutulan dersler genelde aşağıdaki gibi şekillenmektedir. 

Fizik,
Kimya,
Matematik,
Statik,
Dinamik,
Sayısal Analiz;
Makine Mühendisliğine Giriş;
Ölçme Tekniği
İstatistik,
Diferansiyel Denklemler
Mukavemet,
Termodinamik
Akışkanlar Mekaniği,
Isı Transferi
Makine Elemanları,
Optimizasyon Tekniği,
İklimlendirme,
İçten Yanmalı Motorlar,
Güç Santralleri,
Hidrolik Makinalar,
Hidrolik ve Pnömatik,
Güneş Enerjisi Sistemleri,
Uygulamalı Laboratuvar
Autocad
Solidwork
C++ / Matlab / Fortran ( Bilgisayar Programlama Dersi ; Üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösterebilir.)
CNC (Computer Numerical Control)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir