Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü Hakkında Bilgi ve Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)
“Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) & Muhasebe Bilgi Sistemleri” içeriğimizin bu yazısında ise Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü üzerine eğitim alırken karşınıza çıkabilecek bilgiler ile ilgili bilgiler verilmiş olup, eğitim süreci, bölümün içeriği ve dersler ile ilgili pek çok noktaya değinilmiştir…
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Hangi Branşlarda Danışmanlık Desteği Sağlamaktadır?
Ödevcim Ekibi ile benzer iş anlayışına ve çalışma prensibine sahip olan Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) , daha önce de pek çok kez bahsedildiği üzere ilköğretimden orta öğretime, ön lisanstan lisansa, yüksek lisanstan doktoraya kadar tüm akademik seviyelerde ve tüm eğitim sınıflarında karşınıza çıkabilecek tüm bölüm ve branşlarda danışmanlık hizmeti desteği sağlayabilecek alt yapı ve donanıma sahiptir. Nasıl mı?
Kuruluşunun ilk yıllarında önceliği temel bilim dalları çerçevesinde ekipler oluşturarak çalışmalarına devam etmek olan ekibimiz, ilerleyen süreçte ise kadrosuna dahil ettiği profesyonel danışmanlarını ÖSYM’ nin tercih kılavuzuna göre en popüler olan bölümler ve en çok tercih edilen bölümlerin uzmanlarından seçmeye başlamıştır. Pek çok kez değindiğimiz üzere sonraki süreçte de gelen talepler üzerine küçük alt ekipler kurulmuştur. Şimdilerde çekirdek ağ sistemi ile ilerlemekte olup temel branşlarda komplike hizmetler sunarak, birlikte çalışmalar yürütebilmekteyiz ancak özelleştirilmiş dallarda ve branşlarda ise her branşın kendi alanında uzman yetkilisi bulunmaktadır, onlar birebir danışmanlık desteği sağlamaktadır. Be şekilde hem yeni çalışma çalışma alanları için kontenjan açılırken hem de uzmanlarımız kendilerini çeşitli alanlarda daha yetkin hale getirebilmektedir. Matematik, Fizik, Kimya, Matematik Öğretmenliği, İlahiyat, Biyoloji, Biyogenetik, Sosyoloji, Psikoloji, Hukuk, Maliye, İktisat, Ekonomi, Muhasebe, Bankacılık, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Ekonometri, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi oldukça çeşitli branşlar üzerine yayılmış bir çalışma aralığımız mevcuttur…
Eğer danışmanlık talep ettiğiniz bölüm – branş ya da içerik yazımızda mevcut değilse ya da Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü üzerine alabileceğiniz uygulamalar arasında sizin çalışmanız ile ilgili bilgiye yer verilmemişse endişe etmeyin… Defalarca kez söylediğimiz üzere bizler Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak karşınıza çıkabilecek olan tüm alan ve branşlarda sizlere danışmanlık desteği sağlayabilecek alt yapı ve donanıma sahibiz. Çalışma yapmak istediğiniz, soru çözdürmek ya da soru hazırlatmak istediğiniz alan ile ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilir ya da sayfa sonunda mevcut olan iletişim formunu doldurarak operatörlerimizin sizlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz… Operatörlerimiz sizleri çalışmanıza uygun branş ile ilgili ekibe yönlendirecektir…
Muhasebe Bilgi Sistemleri
Bölümü Hakkında Bilgiler
Sayısal yönde kendilerini geliştirmek isteyen ve işletmelerde kendilerini ön plana çıkarmak isteyen öğrenciler için oluşturulmuş olan bir eğitim programıdır. Muhasebeyi, bilgi sistemlerini ve yönetimi kapsamış olan bir eğitim programının uygulandığı bir disiplindir. Öğrenciler, yeteneklerini ve bilgi birikimlerini geliştirebilecekleri, uluslararası muhasebe standartları doğrultusunda sürekli güncellenen, esnek bir programla eğitimlerini sürdürmektedirler.
Muhasebe Bilgi Sistemleri Eğitim Programının Amacı Nedir?
Muhasebe Bilgi Sistemleri programında, kamu ya da özel sektör işletmelerinde hizmet verebilecek, üretim sunabilecek ve işletme faaliyetlerinde verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak için muhasebe alanında gerekli olan ara insan gücünü yetiştirmek için oluşturulmuş olan bir eğitim programıdır.
Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Pek çok üniversitenin ön lisans programına dahil edilen bu eğitim programında ülkemizde genel olarak aşağıdaki gibi bir ders programı takip edilmektedir. 4 yarı yıllık eğitim sürecinden oluşan eğitim programında en çok okutulan dersler aşağıdaki şekilde sıralanabilir, ancak lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin ilerleyen süreçte sorumlu tutulacağı derslerde mevcuttur. Yine bu derslerin bir kısmı aşağıda mevcuttur. Bizler Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak Muhasebe Bilgi Sistemleri üzerine yürütülen tüm eğitim programlarını yakından takip ederken ilgili bölümün lisans ve lisans üstü eğitim içeriğinde de sizlere danışmanlık desteği sağlayabilecek alt yapı ve donanıma sahibiz…
- 1.Dönem:Temel Bilgi Teknolojileri – Muhasebe hukuku – İktisada Giriş – Bireylerarası iletişim – Genel işletme – Genel Muhasebe – Yabancı Dil
- 2.Dönem: Temel Bilgi Teknolojileri II – İş ve Sosyal Güvenlik hukuku – İktisada Giriş – Ön Muhasebe Yazılımları ve Kullanımı – Genel Muhasebe – Örgütsel Davranış – Yabancı Dil
- 3.Dönem:Türk vergi sistemi – Kamu Maliyesi – Genel vergi Hukuku – Envanter ve Bilanço – Muhasebe Denetimi – Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi – Türk Dili
- 4.Dönem: Ticaret Hukuku – Vergi uygulamaları – Mali Analiz – Şirketler Muhasebesi – Maliyet Analizleri – Muhasebe Yazılımları – Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi II – Türk Dili II
Muhasebe ve Bilgi Sistemleri Bölümünden Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:
- Muhasebe
- Muhasebe ve Finansal Yönetim
- Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği
- Uluslararası Finans
- Uluslararası İşletmecilik
- Uluslararası Ticaret
- Uluslararası Ticaret ve Finansman
- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
- İşletme
- İktisat
- Maliye
- Kamu Yönetimi
- İşletme Bilgi Yönetimi
- İşletme Enformatiği
- İşletme-Ekonomi
- Lojistik Yönetimi
Lisans Eğitim Programlarında eğitim alacak öğrenciler ise;
- Genel matematik,
- Uluslar arası Finansal Raporlama Standartlarına uyumlu olarak
- Bilgisayar Uygulamalı Maliyet Muhasebesi,
- Veri Tabanı Yönetimi
- Programlama
- Bilgi Sistemleri,
- IFRS
- Uluslarası Denetim
- Mikroekonomi,
- Makroekonomi,
- Bilgisayar Uygulamaları,
- İngilizce ve Kompozisyon,
- Fransızca Başlangıç
- Türkçe
- Genel muhasebe,
- Daktilografi,
- İşletme,
- Pazarlama,
- Maliye,
- Ticaret matematiği,
- Borçlar hukuku,
- Maliyet muhasebesi,
- Banka muhasebesi,
- Ticaret hukuku,
- Envanter,
- Bilanço,
- Vergi hukuku,
- İş hukuku,
- Yapı muhasebesi,
- Şirketler muhasebesi gibi derslerden de sorumlu tutulurlar…
Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümünde Eğitim Almak İçin Gereken Nitelikler Nelerdir?
- Sayısal alanlarda başarılı olmalıdırlar,
- Dikkatli hareket etmelidirler,
- Sosyal çevresi iyi olmalıdır,
- İletişim becerisi yüksek olmalıdır,
- İnsanlarla iletişimde etkin rol oynamalı ve grup çalışmalarında etkin görev alabilmelidir,
- Bilgisayar ve Elektronik aletlerden anlamalı, bilgisayar sistemlerini tanımalıdırlar,
- Muhasebeyi ve bilgi sistemlerini sevmek, kendini bu alanlarda geliştirmeyi istemeli, hedeflerine bu yönde ilerlemelidir.
bitirme ödevi hazırlatma bitirme projesi için tez yazdırma çeviri hazırlatma çeviri yaptırma DGS sınav sorusu çözdürme essay yazdırma final sorusu çözdürme intihal oranı düzelttirme intihal oranı incelettirme KPSS sorusu çözdürme makale yazdırma Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü bölüm dersleri nelerdir? Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü branşları ödev yaptırma Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü dersleri soru çözdürme Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü hangi üniversitelerde okutulmaktadır? Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü için çalışmalar nelerdir Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü makale yazdırma Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü mezunları için iş imkanları nelerdir? Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü mezunları ne iş yaparlar? Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü tez yazdırma ödev hazırlatma sınav sorusu çözdürme tez yazdırma Üniversite sınav sorusu çözdürme vize sorusu çözdürme