İstanbul Üniversitesi Hakkında Bilgiler ve Ödevcim ORG Ekibi Uygulamaları
Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız Ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilir Ya Da Whatsapp Simgesine Tıklayarak Rehberinize Bizi Kaydedebilirsiniz… 🔔
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak hazırlamış olduğumuz “İstanbul Üniversitesi ve Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)’ nin İstanbul Üniversitesi Uygulamaları” içeriğimizin bu yazısında Ödevcim ORG Ekibi Uygulamalarına, İstanbul Üniversitesi’ ne, İstanbul Üniversitesi’ nde eğitim alabileceğiniz bölümlere ve bizlerin Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak İstanbul Üniversitesi’nde eğitim alan değerli öğrencilere, kıymetli akademisyenlerimize ne gibi hizmetler sunduğumuza değineceğiz… Gelin önce hep birlikte İstanbul Üniversitesi’ ni biraz tanıyalım….
İstanbul Üniversitesi
Avrupa’ nın ve Asya’nın köprüsü haline gelen ülkemizin incisi İstanbul’un en köklü üniversitelerinden biri olan ve adeta Osmanlı’nın ardında bıraktığı en önemli eser olan İstanbul Üniversitesi Türkiye’ nin belki de istisnasız en çok tercih edilen eğitim kurumları arasında yer almaktadır. İstanbul Üniversitesi demek pek çok alanda ilklerin bahsi demektir… Yani İlklerin üniversitesi demek. Aynı zamanda kampüsü ile, kampüsün ana kapısıyla, tarihi ile eğitimleri ile adeta bir efsane haline gelmiş olan İstanbul Üniversitesi 2006’dan bu yana en iyi Dünyanın üniversiteleri arasında ilk 500 üniversitesi içinde yer almakta.
İstanbul Üniversitesi’nin Tarihi
Temelleri Ayasofya’ ya ve hemen onun ardından da Zeyrek’ te yer almakta olan Pantokrator Kiliselerinin İstanbul’un fethi ile birer medreseye dönüştürülmesi zamanlarına dayanan İstanbul üniversitesinin tarihi oldukça eskidir. Bu iki önemli medrese İstanbul’ da hatta Osmanlı’da eğitim temellerinin temel yapı taşlarını oluşturmaktadır. 1933 yılında ise Cumhuriyet reformu ile medrese eğitimleri son bulurken Avrupa’ da sürdürülen eğitim sistemleri ile birlikte bir sistem yürütmek adına üniversite reformu yapılmıştır. 1933 yılında yapılan üniversite reformu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınan bir karar sebebi ile Darülfünun kapatılmış ve kapatılan Darülfünun’ un yerine yine 1933 yılının Ağustos ayında şimdi ki adı ile İstanbul Üniversitesi açılmıştır. 1933 senesi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde eğitim alanında büyük değişimlerin yaşandığı bir senedir. İstanbul Üniversitesi, Kasım 1933′ de yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ nin “ilk ve tek üniversitesi” olarak eğitim faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Açıldığı tarihten bu yana da bilimsel alanda yaptığı öncülükler ile, eğitim verdiği her alandaki başarısı ile adından hem ülkemiz genelinde hem de dünya genelinde sıkça söz ettirmektedir. Üstelik geçtiğimiz dönemlerde verdiği mezunları arasında bulunan Aziz Sanca hocamız ve önemli yazar Orhan Pamuk ta Nobel ödülü alan önemli isimler arasında yer almaktadır.
İstanbul Üniversitesi’nin Kampüsleri
Eğitim faaliyetlerine başladığı 1933 yılı Kasım ayından bu yana önemli başarılara imza atan ve hala atmakta olan İstanbul Üniversitesi şu ana kadar hem bilimsel başarıları ile hem sosyal başarıları ile hem de sanat alanındaki başarıları ile önemli yeniliklere imza atmış olmakla birlikte her geçen gün kadrosunu genişletmiş ve eğitim faaliyetlerinin önemli bir ayağı olan üniversiteler arasında da kendini geliştirmiştir. Şu an aktif olarak eğitim faaliyeti yürütülen 9 kampüsü bulunmaktadır. Kampüslerinin yanı sıra da İstanbul’un önemli semtleri olan Beyazıt-Merkez, Vezneciler, Vefa, Süleymaniye, Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Kadıköy yerleşkelerinde eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. Ayrıca en aktif yerleşkesi sayılan Beyazıt yerleşkesi ise adeta İstanbul’un simgesi olarak bilinmektedir. Osmanlı dönemlerinde Harbiye Nezareti olarak kullanılan Beyazıt yerleşkesi 1923 senesinde İstanbul Üniversitesi’ ne verilirken Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Açık ve Uzaktan Eğitim Fakülteleri açılarak bu yerleşkede eğitim verilmeye başlanmıştır.
- Beyazıt Kampüsü
İstanbul Üniversitesi’ nin en aktif yerleşkesi olarak bilinen Beyazıt Yerleşkesi hem şehrin koşuşturmasına ev sahipliği yaparken hem de oldukça büyük bahçesi ile etrafındakileri büyülemeye devam etmektedir. İçerisinde barındırdığı önemli mimari dokunuşlar ile hem tarihi anlamda hem de estetiksel olarak sizleri ihtişamla karşılarken en çok tercih edilen İktisat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi gibi fakülteler ve öğrencilerin pek çoğunun uğrak noktaları Beyazıt Kampüsü’ nde bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi’ nin sembolü haline gelen Hukuk Fakültesi de yine bu kampüste yer almaktadır. Ayrıca Açık ve Uzaktan Eğitim Fakülteleri de Beyazıt Kampüsünde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.
- Avcılar Kampüsü
İstanbul Üniversitesi denilince büyüklüğü ile akla gelen ilk yerleşke ise merkez kampüs olmamasına rağmen Avcılar Kampüsüdür. İstanbul Üniversitesi’ nin en büyük arazisine sahip olan Avcılar Kampüsü en büyük alana sahip yerleşkeler arasında Türkiye’de ilk sıradadır. İstanbul Üniversitesi’ nin bu yerleşkesinde enstitü, fakülte ve yüksekokulların yanı sıra kültür merkezi, veteriner klinikleri, öğrenci yurtları, tam boyutlu futbol sahası, basket sahaları, tenis kortları, metrobüs durağı, misafirhane, sosyal tesisler ve İETT Avcılar Garajı yer almaktadır. Kampüste yer alan eğitim binaları ve fakülteler ise Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Fakültesi – Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu, İşletme Fakültesi, Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ‘dur.
- İstanbul Üniversitesi’nin diğer yerleşkeleri:
-
- Bahçeköy Yerleşkesi
- Orman Fakültesi
- Ormancılık Meslek Yüksekokulu
- Vezneciler Yerleşkesi
- Edebiyat Fakültesi
- Fen Fakültesi
- Su Ürünleri Fakültesi
- Cerrahpaşa Yerleşkesi
- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
- Çapa Yerleşkesi
- İstanbul Tıp Fakültesi
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Bakırköy Yerleşkesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Şişli (Mecidiyeköy) Yerleşkesi
- Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi
- Kadıköy Yerleşkesi
- Devlet Konservatuarı
- Bahçeköy Yerleşkesi
İstanbul şehrinde bulunan eğitim imkanları İstanbul şehrinde bulunan konaklama imkanları İstanbul şehrinde bulunan üniversiteler İstanbul şehrinde eğitim alabileceğiniz kurumlar hangileridir? İstanbul şehrinde nereler gezilir İstanbul şehrinde nereye gidilir İstanbul şehrinde üniversite okumak Ödevcim ORG Ekibi’nin İstanbul şehrinde sağladığı danışmanlık hizmetleri nelerdir? İstanbul şehrinde bulunan iş imkanları