Gazetecilik Bölümü Hakkında Bilgiler & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Gazetecilik Bölümü Çalışmaları
Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔
Ödevcim ORG Ekibinin (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Gazetecilik Çalışma Kadrosunda Kimler Var?
Yıllardır sürdürmekte olduğumuz online eğitim danışmanlığı hizmetlerimiz, genel anlamda eğitim seviyesi fark etmeksizin karşınıza çıkabilecek tüm branşlarda, bilim dallarında, meslek gruplarında ve akademik gruplarda devam ettirilmektedir. Değişen eğitim metotları, sınav sistemleri ya da müfredat değişiklikleri Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) tarafından da güncellenerek devam edilmektedir. Oldukça kalabalık bir oluşum olan Ödevcim ORG Ekibinin (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) kadrosunda 200′ den fazla profesyonel danışman faaliyet yürütmektedir. Temel ana bilim dalları başta olmak üzere çeşitli akademik seviyelerde ve yan branşlarda oluşturulan çalışma grupları karma bir kadrodan oluşmakla birlikte hem akademik donanıma hem de mesleki tecrübe ve deneyim gerektiren uygulamalara hitap edebilecek yeterliliktedir. Nasıl mı?
Ödevcim ORG Ekibini (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) oluşturan profesyonel kadronun bir kolu da Gazetecilik Bölümü üzerine çalışma yürüten alt ekiptir. Peki bu alt ekipte kimler görev almaktadır? Ödevcim ORG Ekibi Gazetecilik Çalışma Grubu hem mesleki tecrübe ve iş deneyimine sahip yıllardır gazetecilik & habercilik mesleğini başarılı bir şekilde sürdürmekte olan gazetecilerden, kariyerinde onlarca akademik çalışmaya imza atmış olan ve akademik kariyerlerine ülkemizin bu en iyi üniversitelerinde Gazetecilik Bölümü üzerine eğitimciliklerine devam etmekte olan akademisyenlerden ve yine en iyi üniversitelerde eğitim hayatına devam etmekte olan geleceği parlak, yıldızı parlayan öğrencilerden oluşmaktadır. Bu kapsamda hem genç ve dinamik zihniyet işlemekte, güncel müfredat ve eğitim sistemleri yakından takip edilmekte, hem de tecrübe, iş deneyimi ve akademik başarı birlikte harmanlanmakta. Özetle Ödevcim ORG Ekibi ruhu korunmaktadır.
Gazetecilik Bölümü Eğitiminin Süresi ve İçeriği Nedir?
Gazetecilik bölümü üzerine oluşturulmuş lisans eğitiminin süresi Türkçe eğitim vermekte olan üniversitelerde 4 yılken, yabancı dil eğitim veren üniversitelerde ise hazırlık eğitimi ile birlikte 5 yıldır. Üniversiteden üniversiteye ders programı değişse de her bölümün eğitim programına dahil edilen bazı dersler vardır. Bu dersler Gazetecilik bölümü üzerine oluşturulmuş olan eğitim programının temel içeriğini oluşturmakla birlikte her üniversitede okutulması zorunlu dersler olarak bilinmektedir. Kısaca bu dersleri sıralayacak olursak; Türk Dili, Beden Eğitimi, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi genel bilgi derslerinin yanında Medya ve Siyaset Hukukunun Temel Kavramları, İletişim Tarihi, Toplum Bilim, Hukuk, Siyaset Bilimi, Sosyal Psikoloji, Haber Toplama ve Yazma, Sayfa Tasarımı, İstatistik, İşletme, Fotoğrafçılık, Türk Dili, Dünya Edebiyatı, Anayasa, İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Basın Tarihi, Türkiye’nin Yönetim Yapısı, Muhasebe, Araştırma Yöntemleri, Yazışma Teknikleri, Psikoloji, Bilgisayar Programlama, Gazete Yayınlama Tekniği, Pazarlama, Halkla İlişkiler, Tiyatro, Sanat Tarihi, Sinema, Reklamcılık, Uluslararası İlişkiler, Turizm ve Gazete Haberciliği gibi derslerdir. Üniversitelerin katılım bloğunda ya da içerik kataloglarında farklı isimlerde derslere rastlayabilirsiniz. Ders adları değişse de içerik bakımından temel bilgiler yer alan dersler farklı kodlarla ya da farklı isimlerle sunulabilir.
Zorunlu dersler haricinde ders programına eklenen seçmeli derslerde ise İletişim Fakülteleri kapsamında bazı eğitimler verilmesi zorunludur. örneğin; baskılı yayınlar için temel bilgi ve uygulamalar konusunda bazı dersler ve içerikler de eğitim programlarına dahil edilir. İlk 2 yıl teorik eğitimlere ağırlık verilse de öğrencilere sık sık ödevler verilir, araştırmalar yaptırılır, meslek yaşantısına ilişkin karşılaşılan durumlar sıkça anlatılır ki öğrencilerin mezuniyetten sonraki hayatları için zemin hazırlansın. Özellikle ilerleyen süreçlerde sıkça karşılaşacakları siyasi, toplumsal, ekonomik olaylar, temel hukuk kavramları, dış politika, halkla ilişkiler, reklamcılık, iletişim, fotoğrafçılık, sinema gibi konularda sıkça bilgilendirmeler yapılır.
İyi Bir Gazetecinin Nitelikleri Nelerdir?
Eğer bu bölüm üzerine eğitim almak ve kariyerinize bu alanda devam etmek istiyorsanız; normal düzeyin çok çok üstünde bir sözel yeteneğiniz olmalıdır. Sosyal konuları, olayları, insanları araştırmaya meraklı olup, başkaları ile iletişim kurabilme yeteneği olan, kendini düşüncelerini kolayca ifade edebilen, yeri geldiğinde ikna kabiliyeti yüksek, girişken, amaçlarını kovalayan, istekli ve ısrarcı bireyler olmalısınız. Kompozisyon yeteneğiniz kuvvetli olmalıdır. Yabancı dil kullanabilmeli ve hem yabancı dillerde hem de sosyal bilimler alanlarında kendinizi yetiştirebilmiş olmalısınız. her türlü deneyim tecrübe imkanını kaçırmadan değerlendirebilmelisiniz.
Düşüncelerini iyi ifade edebilmeniz gerektiğine değinmiştik, bunu hem yazılı olarak hem de sözlü olarak yapabilecek yeterliliğiniz olmalıdır. Çevrenizde olup bitenleri başkalarına aktarabilmelisiniz. Bunu yaparken kendi yorumlarınız katsanız da olaydan uzaklaşmadan, olaya bir şeyler katmadan ya da eksiltmeden yapabilmelisiniz. Okumalara ve incelemelere meraklı olmalısınız. Değişik ortam ve koşullar altında çalışabilmeli, uyum sağlayabilmeli, seyahat edebilme engeli olmayan bireyler olmalısınız.
Özetle Gazetecilik Bölümü üzerine eğitim almayı düşünen kişiler; araştırmayı, okumayı, incelemeyi, analiz etmeyi, değerlendirmeyi, sevmeli, meraklı olmalı, öğrendiklerini ve bildiklerini aktarmakta güçlük çekmemeli, sabırlı olmalı, bu işi severek yapmalı ve mücadeleci olmalıdır. Ve son olarak eğer ilerleyen sürelerde spikerlik ya da muhabirlik branşlarına geçmek gibi düşünceleriniz var ise; eğitim aldığınız sırada diksiyon dersleri almalısınız.
Doktora tezi inceletme Gazetecilik Bölümü Gazetecilik Bölümü Almanca çeviri yaptırma Gazetecilik Bölümü bitirme projesi hazırlatma Gazetecilik Bölümü doktora bitirme tezi yazdırma Gazetecilik Bölümü essay yazdırma Gazetecilik Bölümü final sorusu çözdürme Gazetecilik Bölümü Fransızca çeviri yaptırma Gazetecilik Bölümü intihal düzelttirme Gazetecilik Bölümü KPSS danışmanlık hizmeti Gazetecilik Bölümü lisans bitirme tezi yazdırma Gazetecilik Bölümü makale yazdırma Gazetecilik Bölümü nedir Gazetecilik Bölümü ödev hazırlatma Gazetecilik Bölümü ödevleri Gazetecilik Bölümü okuyanlar hangi kurumlarda çalışabilirler Gazetecilik Bölümü okuyanlar için KPSS sorusu çözdürme Gazetecilik Bölümü okuyanlar ne iş yapar Gazetecilik Bölümü online sınav sorusu çözdürme Gazetecilik Bölümü Slayt hazırlatma Gazetecilik Bölümü sunu hazırlatma Gazetecilik Bölümü tezi intihal inceletme Gazetecilik Bölümü Türkçe çeviri yaptırma Gazetecilik Bölümü ücretli ödev yaptırma Gazetecilik Bölümü ücretli soru çözdürme Gazetecilik Bölümü vize sorusu çözdürme Gazetecilik Bölümü yüksek lisans bitirme tezi yazdırma Gazetecilik Bölümü'nde hangi dersler okutulmakta ücretli makale yazdırma ücretli ödev yaptırma Ücretli Soru Çözdürme Yüksek lisans tezi inceletme