Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Üzerine Eğitim Almak & Ödevcim ORG Ekibi

Tüm Soru Çözümleriniz İçin - İletişim İçin Mail Gönderin * bestessayhomework@gmail.com - 0 (312) 276 75 93 - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Süreli, online, quiz türü kısa süreli sınavlar için Whatsapp tuşunu kullanın. - Ücretli Soru Çözdürme, Soru Çözme Programı, Ödev Yaptırma, Soru Çözdürme, Soru Çözen Site, Ücretli Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Soru Çözümü, Soru Çözdürme, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Üzerine Eğitim Almak & Ödevcim ORG Ekibi

4 Ekim 2022 Danışmanlık Hizmeti Alabilirim eğitimci kadromuz Hangi Derslerde Yardım Alabilirim? ödev danışmanlık hizmeti online danışmanlık Soru Çözdürme soru çözdürme Soru Çözdürme Ekibi Soru Çözüm Ekibi olarak soru çözümü hazırlama 0

Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi

Üniversite eğitimi öncesinde sunulan mutfak eğitimi ile ilgili kurum ve kuruluşlar ne yazık ki dünya geneline göre oldukça az hatta yok denilebilecek niteliktedir. Sadece Turizm Meslek Liseleri, Aşçılar Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri gibi bazı meslek liseleri Aşçılık eğitimi ya da bazı Gastronomi  dersleri üzerine eğitim vermektedir. Ne yazık ki bu da oldukça yetersiz bir eğitimdir.

Üniversite eğitimi olarak da yine 2 yıllık ön lisans programı halinde karşımıza çıkan Aşçılık bölümü ilerleyen süreçte 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları üzerine hazırlanmış lisans programına dönüştürülebilir. Ülkemizde genellikle özel üniversitelerde sunulmakta olan bu bölüm bazı devlet üniversitelerinde de devam ettirilmekte olan bir eğitim programıdır. Hangi üniversitelerde eğitim alabileceğiniz ya da Ödevcim ORG Ekibi olarak bizlerin hangi üniversitelerle iş birliği içerisinde olduğuna dair geçtiğimiz yazılarda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Lisans programı halinde hazırlanmış olan bu eğitim programında öğrenciler 240 AKTS üzerinden sorumlu tutulurlar. Bunun yanı sıra da 60 iş günü staj yapma zorunlulukları varıdır.

Üniversitelerin yanı sıra ülkemizde son zamanlarda dünya çapında ün yapmış olan bazı şefler tarafından açılmış yemek akademileri de vardır. Bu akademilerde Mutfak ve Mutfak Sanatları üzerine güzel eğitimler verilmektedir. Gastronomi üzerine eğitim alan kişilerin kendilerini geliştirebileceği okul dışı pek çok aktivite mevcuttur. Piyasada satılan hem ülke çapında hem de dünya çapında ün yapmış pek çok gastronomi kitabı ve gastronomi dergisi mevcuttur. Öğrenciler bu kitapları alarak hem dillerini hem de bilgilerini geliştirebilirler. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Amacı Nedir?

Gastronomi Bölümü, yenilebilir sanat olan sanatla ilgilenir. Yani yenilebilen bütün yiyecek malzemelerinin hijyen ve temizlik kuralları çerçevesince uygun bir şekilde sanat haline getirilmesini bir diğer deyişle damak ve göz zevkini dikkate alarak sunuma  hazır bir hale getirilinceye kadar olan süreç ile ilgilenmektedir. Bu bölümdeki amaç da dünya üzerindeki çeşitli mutfaklara ve kültürlerdeki yiyecek  / içecekler ile ilgili pek çok konuda profesyonel çalışma sergileyecek potansiyeldeki öğrenciler yetiştirmek ve mutfak sanatı kültürünün devamının sağlamaktır.  

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İçin Hangi Üniversiteyi Tercih Etmeliyim? Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Hangi Üniversitelerde Danışmanlık Vermekte?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü üzerine en iyi eğitimi veren üniversiteler genellikle özel üniversitelerdir. Hem Network ağı bakımından hem de uluslararası lezzet platformunda oluşturmuş oldukları ağ bağlantıları ile pek çok devlet okulunu geride bırakmaktadırlar. En çok tercih edilen ve başarı derecesi bakımından da üst sıralarda yer alan bazı özel üniversiteler aşar Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Okan Üniversitesi şeklinde sıralanabilir. Elbette devlet üniversitelerinde de başarılı statüsüne erişmiş okullar mevcuttur. Bu okullar ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi şeklinde sıralanabilir.

Her bölüm ve branşta olduğu gibi “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde” de eğitim aldığınız üniversite, akademik seviyeniz ya da danışmanlık talep ettiğiniz ders fark etmeksizin tüm ders ve içeriklerde  Ödevcim ORG Ekibi  (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) danışanlarına ulaşabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Bölüme yönelik danışmanlık uygulamalarımız ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için veya danışmanlık talebinde bulunmak için buraya tıklayabilir ya da sayfa sonunda bulunan iletişim formundan operatörlerimizin sizlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Mezunları Nerelerde Çalışırlar?

Gastronomi bölümünden mezun olan öğrenciler pek çok sektörde çalışabilir; özel sektörde, gıda maddeleri işleyen, müşteri potansiyeli yüksek her türlü otel ve restoranda  istihdam alanı oluşturabilirler. Özellikle ülkemizde gelişmekte olan turizm etkisiyle bu mesleğe olan talep ilerleyen yıllarda büyük artış gösterecektir. Bu bölümden mezun olan kişiler uzmanlık dereceleri ve alanları kapsamında kendilerine dükkan – işletme açabilirler. Akademik anlamda kendilerini geliştiren kişiler ise okullarda, üniversitelerde akademik anlamda görev alabilir ya da akademilerde hem şef hem de eğitimci olarak çalışabilirler. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir