Kimya Mühendisliği Bölümü ve Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) Soru Çözdürme

Kimya mühendisliği Ödevcim ORG Ekibi
(Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)
Yıllardır Ödevcim Ekibi alt yapısında online eğitim danışmanlığı hizmeti vermeye devam eden danışmanlık ekibimiz, gelişen teknoloji ve değişen eğitim dünyası standartlarına ayak uydurabilmek adına her geçen gün danışmanlık verdiği alan sayısını ve branş çeşitlerini arttırarak hizmet kapasitesini de arttırmaya devam etmektedir. Özellikle son dönemde, yani 2020’nin başından bu yana tüm dünyayı etkisi altına almayı başarış ve mevcut eğitim sistemlerinde hızlı bir değişikliğe sebep olan COVİD-19 salgını sebebiyle online eğitim uygulamalarının yaygınlaşması ile öğrenciler daha çok desteğe ve daha çok bilgiye ihtiyaç duymaktadır. Online platformlar üzerinden yürütülmekte olan eğitim – öğretim sürecinde istenilen randımanın alınamaması sebebiyle öğrenciler, kendi başlarına ya da bir danışman eşliğinde sınav odaklı bir hazırlık sürecine girmişlerdir. Eğitim öğretim sürecinde sorumlu tutuldukları; yazılı, quiz, ödev, sorularında, vize – final gibi online sınavlarda ya da LGS, TYT, AYT, KPSS, ALES, YDS, YÖK-Dil gibi kurumsal içerik barındıran sınavlarda çözemediğiniz tüm sorular için Ödevcim Ekibi Çatısı altında yeni bir danışmanlık kolu kuruldu: Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) … Evet, çözemediğiniz tüm sorularda ya da öğrencilerinize sunmak için ihtiyacınız olan nitelik ve özelliklere sahip istediğiniz alan ve branşlarda danışmanlık hizmeti alabileceğiniz bir oluşum olarak sizlere danışmanlık hizmeti vermeye hazır bulunmaktayız…
Ödevcim Ekibi ile paralel bir vizyon ve misyon anlayışına sahip olan Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi), sizlere karşınıza çıkabilecek tüm ana bilim dalları ve yan branşlarda danışmanlık hizmeti verebilecek alt yapı ve donanıma sahiptir. Genel çapta danışmanlık hizmeti alabileceğiniz bölümlere şöyle bir göz atacak olursanız; Mühendislik branşları başta olmak üzere fen bilimleri ve matematik temelli ana branşları Sosyal bilimler ve Doğa bilimleri de akabinde takip etmektedir. Makine, Elektrik, İnşaat ve Kimya Mühendislikleri, Eğitim Bilimleri, tüm öğretmenlik branşları, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi temel fen bilim dalları, Matematik, Geometri, Tarih, Coğrafya, Türkçe… Özetle tüm branşlarda ilk öğretim, lise, ön lisans, lisans ya da lisans üstü derecesinde akademik seviyesi fark etmeksizin eğitim alabilirsiniz.
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi), olarak sizlere yukarıda bahsedilen belirli branşlar ve ana bilim
dalları dahilinde bu alanlar başta olmak üzer bu ana bilim dalları çerçevesinde oluşturulan onlarca alt çalışma grupları ile danışmanlık desteği sağlayan oldukça kalabalık ve deneyimli bir ekibiz. Ödevcim ORG Kimya Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi), temel ana bilim dalı olan Kimya Çalışma Grubu ve eğitim bilimleri üzerine çalışmalar yürüten Kimya Öğretmenliği Çalışma Grubunun yanı sıra Kimya Mühendisliği üzerine de çalışmalar yürüten bir ekip ile birlikte faaliyetlerine devam etmektedir. Gelin şimdi en çok danışmanlık
talebi alan bölümlerimizden biri olan ve aktif pek çok faaliyet yürütülen Kimya Mühendisliği Bölümü
üzerine hazırlanmış olan yazımızı inceleyelim…
Kimya Mühendisliği Bölümü Nedir?
Kimya mühendisi olmak için ülkemizde ya da yurt dışında “Kimya Mühendisliği” üzerine lisans eğitimi vermekte olan üniversitelerden bu ölüm üzerine eğitim almanız gerekmektedir. Eğitim süresi ortalama olarak 4 yıl sürse de bazı pilot okullarda 3,5 yıl lisans eğitimi ve 1 dönem yani yarım yıl ise uygulamalı eğitim süreci mevcuttur, ya da aynı şekilde 4 yıl lisans eğitimi ve 1 yıl da hazırlık eğitimi olmak üzere 5 yıllık bir eğitim programı mevcuttur.
Kimya Mühendisliği Bölümünde eğitim programına dahil edilmiş olan derslerin ana amacı ve öğretmeyi hedeflediği hususlar; enerji ve malzemeleri verimli kullanmak, üretmek, tasarlamak, taşımak ve dönüştürmek için kimya, fizik, matematik, biyoloji ve ekonomi prensiplerini kullanarak öğrencilerin kimyasal üretim tesislerinde etkinlik alanını arttırmak ya da herhangi üretim tesislerinde kimyasal reaksiyonların denetimi sağlamaktır.
Kimya mühendisliği bölümünde eğitim aldığınız süreç içerisinde; öğrenciler, üretim sürecinde meydana gelebilecek güvenlik ve tehlike süreçlerini değerlendirebilecek hale gelirler. Yaptıkları değerlendirmeler ile süreç tasarımı ve analizi, modelleme, kontrol mühendisliği, kimyasal reaksiyon mühendisliği, nükleer mühendislik, biyolojik mühendislik, inşaat işlemleri ve işletme talimatları da dahil olmak üzere pek çok alan ve branşta bilgi ve donanım sahibi olurlar.
Kimya Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?
Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Kimya Mühendisliği lisans diplomasına sahip olabilmeniz için ülkemizde bu eğitimi veren ya da yurt dışında bu eğitimi vermekte olan ve alacağınız diplomanın YÖK tarafından tanınırlığı olan bir üniversitede Kimya Mühendisliği Lisans eğitimi almış olmalısınız. Elbette ki lisans harici ilgili bir ön lisans bölümünde 2 yıllık eğitiminizi tamamladıktan sonra da DGS sınavı ile mühendislik tamamlama grubuna dahil edilerek lisans eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.
Kimya Mühendisliği diploması edinmiş olan bireyler genelde özel sektörde çalışmayı düşünmektedir. Çünkü kamu kurumlarına atanabilmeleri için KPSS yani Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan iyi bir başarı puanı elde edip atanma beklemeleri gerekmektedir. olarak siz kıymetli danışanlarımıza; hem Kimya menşeili olan ön lisans bölümlerinde, hem mühendislik tamamlama öğrencilerine, hem kimya mühendisliği lisans öğrencilerine, hem de lisans üstü öğrencilerine tüm ders ve uygulamalara yönelik eğitim danışmanlığı hizmeti sunmaktayız. Akademik dereceler haricinde Lisans KPSS’ si, DGS, ALES, YÖK-DİL, YDS gibi kapsamlı sınavlar için de hazırlık sürecinde olan öğrencilere yönelik de danışmanlık ekiplerimiz mevcuttur.
Kimya Mühendisliği Okuyan Bir Öğrenci Hangi Dersleri Alır?
Tüm üniversite öğrencileri gibi lisede görmüş olduğunuz Fizik, Kimya ve Matematik derslerinin daha kapsamlı ve daha derinlemesine incelenip işlendiği tüm mühendislik branşlarında olduğu üzere Kimya Mühendisliği bölümü için de aşikardır. Mühendislik branşları genel olarak ciddi bir çalışma disiplinine ihtiyaç duymaktadır. İlk eğitim yıllarında yani 1. ve 2. yarıyılda tüm mühendislik öğrencileri ortak dersler ile eğitim programına başlarlar.
İlk yıl eğitim programlarında; matematik, teknik resim, genel kimya, fizik ve sayısal bilgisayar programlama ve teknik İngilizce gibi temel mühendislik derslerinin yanı sıra Türk dili Tarih gibi seçmeli dersler mevcuttur.
Eğitiminizin ikinci yılında yüksek matematik, analitik kimya, kimya mühendisliği temel prensipleri, fizikokimya ve laboratuvarı, malzeme bilgisi, organik kimya, mühendislik mekaniğinin esasları ve termodinamiği gibi derin mühendislik dersleri ve ilgilendiğiniz ana bilim dalına yönelik branş dersleri ile eğitim programınız hazırlanır.
Eğitiminizin 3. senesinde artık yolun yarısından fazlasını geride bırakmış olarak yavaştan çalışma hayatı görmeye başlayabilirsiniz. Eğitim aldığınız ve derslerine devam ettiği süreç içerisinde kimya mühendisliği termodinamiği, organik kimya, ısı aktarımı, kütle aktarımı, kimyasal reaksiyon, aletli analiz ve laboratuvar, endüstriyel kimya dersleri eğitim programınıza dahil edilir.
Eğitiminizin son senesinde yani hazırlık + 1 yıl ya da direkt olarak 4. senesinde; inorganik ve organik teknoloji, reaktör ve kimya mühendisliği tasarımı, kütle aktarımı, proses kontrol ve lisans araştırma projesi eğitiminden oluşan bir program hazırlanır. Bu dersler ortalama bir kimya mühendisliği öğrencisinin eğitim aldığı okul fark etmeksizin, ülkemizde bulunan tüm üniversiteler tarafından takip edilen ve ortak kemik dersler olarak adlandırılan temel ders listesidir. Aynı şekilde temel dersler değişmez iken seçmeli ya da yarı seçmeli dersler okuldan okula göre değişmektedir. Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) ekibi olarak bizler Kimya mühendisliği üzerine eğitim almakta olan siz değerli danışanlarımıza karşınıza çıkabilecek tüm derslere yönelik danışmanlık hizmeti verebilecek alt yapı ve donanıma sahiptir.
bitirme ödevi hazırlatma bitirme projesi için tez yazdırma çeviri hazırlatma çeviri yaptırma DGS sınav sorusu çözdürme essay yazdırma final sorusu çözdürme intihal oranı düzelttirme intihal oranı incelettirme Kimya Mühendisliği Bölümü bölüm dersleri nelerdir? Kimya Mühendisliği Bölümü branşları ödev yaptırma Kimya Mühendisliği Bölümü dersleri soru çözdürme Kimya Mühendisliği Bölümü hangi üniversitelerde okutulmaktadır? Kimya Mühendisliği Bölümü için çalışmalar nelerdir Kimya Mühendisliği Bölümü makale yazdırma Kimya Mühendisliği Bölümü mezunları için iş imkanları nelerdir? Kimya Mühendisliği Bölümü mezunları ne iş yaparlar? Kimya Mühendisliği Bölümü tez yazdırma KPSS sorusu çözdürme makale yazdırma ödev hazırlatma sınav sorusu çözdürme tez yazdırma Üniversite sınav sorusu çözdürme vize sorusu çözdürme