Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) İktisat Bölümü İçin Neler Yapabilir?
Sayfamıza Ait Bildirimleri Açarak Yeni Çalışmalarımız, Branşlarımız ve Hizmet Dallarımızdan Haberdar Olabilirsiniz… 🔔
Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) olarak oluşturulmuş olan bu yeni platformda önceliğimiz öğrenciler ve eğitimcilere, Ödevcim Ekibi’ nin görev anlayışından, hizmet kapasitesinden uzaklaşmadan benzer çalışma stilleri ve aynı profesyonellikte; eğitim hayatlarında, sınavlarında, ödevlerinde, makale ya da tez hazırlama gibi akademik çalışmalarda, çeviri hazırlama gibi yabancı dil gerektiren uygulamalarda ve daha bir çok alanda danışmanlık desteği sağlamak ve faaliyetlerimizi de bu amaç doğrultusunda yönlendirmek.
Oldukça kapsamlı bir çalışma skalası ve çeşitli danışmanlık hizmeti uygulamalarıyla sizlere online eğitim danışmanlığı vermeye devam eden Ödevcim Çatısı altında kurulmuş olan ve geliştirmiş olduğumuz yeni Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi) danışmanlık platformuyla daha geniş kapsamlı kitlelere ulaşarak daha çok danışana daha kaliteli eğitim danışmanlığı hizmeti vermeyi amaçlamış bulunmaktayız. Hizmet yelpazemize yeni eklenmiş olan İktisat Bölümü içinde ülkemizin en iyi İktisat bölümü hocalarından oluşturulmuş güçlü bir kadro ile karşınızdayız…
İktisat Bölümünde Eğitim Almak Kişiye Ne Kazanımlar Sağlar?
İktisat eğitim programı boyunca öğrenciler çok çeşitli ve kapsamlı teorik + pratik eğitim süreçlerinden geçerler. Eğitimlerini tamamladıkları zaman ise “İktisatçı” ya da “ekonomist” unvanını almaya hak kazanırlar. İktisat eğitimi alan bir birey kendisine ekonomiden siyasete hem küresel hem de yerel anlamda pek çok gelişmeyi, iktisadi olguları anlamamıza, bu çerçevede değerlendirme yapabilecek yeterliliğe erişir. Edinilen bilgiler, teorik ve uygulamalı kazanımlar doğrultusunda ise iktisadi sorunlara çözüm yolları bulabilmemize yardımcı olur. Bu sorunlara karşı duyarlı olabilmemizi de sağlar. Hükümetlerin pek çok alanda incelediği politikaları da değerlendirmemizi sağlar.
İktisat Bölümünden Mezun Olunca…
İktisat Bölümü Lisans Eğitim Programından mezun olan kişiler, diplomalarını almalarıyla birlikte “iktisatçı” ya da “ekonomist” unvanı kazanırlar. Bu diplomayla birlikte KPSS sınavına girerek ya da yeterli iş tecrübesi ve donanım elde etmeleriyle özel sektördeki firma ve şirketlerde iş imkanı elde edebilirler. İktisat mezunu olan kişilerin en çok tercih ettiği sektörler uluslararası şirketler, ekonomik faaliyetlerin ağırlıkta olduğu sektörlerdir. Ancak gerek popülerliği, gerek mezun olduktan sonra sahip olunan iş imkanlarının fazla olması sebebiyle son yıllarda mezun sayıları hızla artmaktadır. İşte tam olarak bu sebepten de iktisat mezunları arasında işsizlik sorunu artık gün yüzüne çıkmaktadır.
Lisans eğitimini tamamlayan her öğrenci iktisatçı olarak bilinmektedir. Ancak ilerleyen süreçte lisans üstü eğitimlerle ya da sertifika programları ile tamamlamış oldukları ekstra ders ve eğitimlerle uzmanlaşmak istedikleri alanlara yoğunlaşabiliyorlar. “İktisat Bölümü & Ödevcim ORG Ekibi (Ücretli Soru Çözdürme Merkezi)“ içeriğimizde uzmanlaşabileceğiniz alanları ve ekstra eğitim almak isteyebileceğiniz branşları bulabilirsiniz. ( ör: mikro iktisat, makro iktisat, akademik veya işletme iktisadı gibi) . Aynı şekilde çalışma ve iş imkanı için de gerekli olan bilgilere önceki içeriklerimizden erişebilirsiniz ( ör: İktisat okuyanlar, devlet bankaları, vergi daireleri ve devletin ekonomi ile ilgili pek çok biriminde görev alabilir.)
İktisatçılar Ne İş Yaparlar?
İktisat üzerine hazırlanan eğitim programı doğrudan bir meslek eğitimi değildir. Tam olarak bu yüzden İktisat eğitimi alan kişiler pek çok alanda ve çeşitli sektörde çalışmalarına devam edebilirler. Ancak “ne iş yaparlar?” sorusuna gelince iktisat bölümünden mezun olduktan sonra hangi sektörde faaliyet yürüteceğine göre ne iş yapacağı da değişir. Hem kamu kurum ve kuruluşlarında ve hem de özel sektörde ne iş yapabileceği ve memur olarak çalışma imkanları mevcut olduğu bilinmelidir. Mezun olduktan sonra edindiği donanım ve kazanımlar doğrultusunda bankacılık, işletmelerde finans direktörlüğü, borsa, dış ticaret, işletme yöneticiliği gibi birçok meslek iktisat mezunları için uygun işlerdir. Ancak çoğu da kendi işini kurar ve bir işletme açar. Uluslararası ticaret sektörü de sıklıkla tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra girişimcilik, pazarlama, muhasebe, denetim, kamu kurumlarında veya uluslararası kurumlarda ekonomistlik, akademisyenlik de yapabileceğiniz işler sınıfına girmektedir.
İktisatçıların Çalışma Alanları Nelerdir?
İktisat Bölümünden mezun olan kişiler hem çeşitli devlet kurum ve kuruluşlarında kadro mevcuttur hem de özel sektörde yer alan pek çok şirkette de danışman olarak görev yapabilmektedir . Kendilerini çalışmak istedikleri sektör ve alanda daha donanımlı bir hale getirerek istihdam alanı oluşturabilirler. Ülkemizde iktisatçıların istihdam alanlarından bazıları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
ÇALIŞMA ALANLARI |
T.C. Merkez Bankası |
Dış Ticaret Müsteşarlığı |
Hazine Müsteşarlığı |
Devlet Planlama Teşkilatı |
Sermaye Piyasası Kurumu |
Rekabet Kurumu |
Borsa İstanbul |
Bankalar |
Finans Kuruluşları |
Denetim Kurumları |
Özel Firmaların Pazarlama ve Satış Departmanları |
İktisat Bölümü İktisat Bölümü bitirme projesi hazırlatma İktisat Bölümü çeviri hazırlatma İktisat Bölümü dersleri nelerdir İktisat Bölümü derslerinde danışmanlık hizmeti alam İktisat Bölümü doktora tezi yazdırma İktisat Bölümü final sorusu çözdürme İktisat Bölümü için KPSS sorusu çözdürme İktisat Bölümü için ücretli ödev hazırlama İktisat Bölümü kaç yıllık İktisat Bölümü makale yazdırma İktisat Bölümü nedir? İktisat Bölümü ödev hazırlatma İktisat Bölümü parayla soru çözdürme İktisat Bölümü rapor yazdırma İktisat Bölümü soru çözdürme İktisat Bölümü tez hazırlatma İktisat Bölümü vize sorusu çözdürme İktisat Bölümü yüksek lisans tezi yazdırma